Vandaag hadden we te maken met een “beperkende wind”. Wind 5 a 6 bft vanuit het westen maakte dat we in het fjord moesten blijven maar ook daar zijn meer dan genoeg stekken om goed te kunnen vissen. Maar met dat vangen loopt het nog steeds niet los.

Vader en zoon zijn aan het opladen

We hebben ondertussen contact gehad met verschillende vis camps in Noord-Noorwegen en overal horen we precies dezelfde verhalen. Ze zitten er wel maar ze willen niet bijten. Van Saltstraumen naar de Lofoten, Torsvag, Skjervoy, Havoysund en de Noordkaap. Het is overal hetzelfde verhaal. Lastige visserij met vangsten die niet normaal zijn voor de tijd van het jaar.

Henk pakte nog een mooie, 159 cm!

Maar ja wat doe je eraan? Helemaal niets en gewoon lekker doorgaan en blijven genieten. Want het blijft natuurlijk wel een indrukwekkende locatie met veel goede stekken. En in iedere situatie is mijn motto dat je er het best van moet maken. En dat geldt ook als het even tegenzit.

Ook heilbot voor Pieter

Maar het zit niet voor iedereen tegen. Henk beleefde gisteren zijn “finest hour”. Hij heeft het voor elkaar gekregen om een exemplaar van 159 cm te haken, te drillen en te landen. De boot en henk was in volledige extase en terecht. Dit soort vissen vallen nu in de buitencategorie en hij staat dan ook fier boven aan het klassement. Proficiat Henk, het is jullie meer dan gegund.

Dat willen we zien, kromme hengels

Wat we op dit moment voorzichtig merken is dat aasvissen aan de wapperlijn het beste werken, dat de vissen iets dieper zitten dan normaal, er erg veel aasvis aanwezig is op sommige plaatsen maar ook weer niet overal en dat de aanbeten nogal voorzichtig zijn en ze echt niet aan het azen zijn.

Ronald mag zich ook gelukkig prijzen..

Ondanks dat deze week de beste en meeste getijdeverschillen bevat. En zo proberen we dan iedere dag weer opnieuw er chocola van te maken. En dat is toch ook mooie van ons geliefde spelletje. Telkens is het weer anders.

En weer een Ronald met een heilbot 🙂 Whats in a name

Groep Beun heeft gisteren alles bij elkaar toch ook weer 4 heilbotten weten te vangen en hadden daarmee het hoogste aantal van de dag. Het totaal komt nu uit op 78 heilbotten. En eigenlijk is dat zo slecht nu ook weer niet.

Misschien zijn we de laatste jaren een beetje verwend geraakt. Maar de sfeer is goed, de groep is gezellig en we hebben nog twee dagen en morgen wordt het beter weer met een beetje regen maar minder wind. Dus we gaan er weer voor!

En in de avond hebben we hier ook nog een mooie bonus gekregen in de vorm van het Noorderlicht! Dat blijft mooi en indrukwekkend!

 

Joris Nieuwenhoff | VISREIS.NL

#jointheclub

|>LEES ALLE VERSLAGEN