JORIS NIEUWENHOFF – Vandaag was de wind minder en konden we alweer wat verder er op uit. Maar we kregen er wel een hoop regen bij inbegrepen. Het was een vochtig dagje zullen we maar zeggen.

De baai uit naar het Noorden was vandaag een prima optie. Eentje die voor groep de Lange goed uitpakte. Ze hadden 1 heilbot maar ook een flink aantal mooie gullen van boven de meter. Dus die waren helemaal happy vandaag.

Groep Weitering heeft zich vandaag heel goed vermaakt met het in de ochtend vissen op heilbot wat er ook 1 opleverde en daarna achter de grote scholen jagende meeuwen aanvaren en telkens mooie exemplaren van koolvissen en gullen te vangen. Exemplaren van 70 tot 90 centimeter op de spinhengel gaf megasport en volgens de mannen een topdag! Je hoeft natuurlijk niet op heilbot te vissen.

Hetzelfde gold voor Joost, Marc en Arjan die met een mooi aantal koolvissen en kabeljauwen een mooie dag hebben gehad.

Groep Beun heeft ook vandaag weer goed gevist en rapporteerden 3 heilbotten in de boot maar het waren wederom Jan en Nick die met 4 heilbotten en verschillende grote kabeljauwen tot 117 cm de meeste heilbotten in de boot toverden. Dat doen de mannen goed.

Pa en zoon Wijnands samen met Leon en Arne waren tot nog toe nog heilbot loos maar vandaag hebben zij ook de ban gebroken en hebben er drie weten te vangen. Dus ook hier blije gezichten. Geen reusachtige exemplaren maar wel een goede “vibe” aan boord.

Lars was vandaag mee met groep Faes en die hebben ook 3 heilbotten weten te vangen en ook een gezellige en vooral leerzame dag gehad. Al met al weer een goed verhaal eigenlijk. Natuurlijk zijn er ook boten die niet zo goed gevangen hebben maar morgen hebben ze nog 1 kans! En daar gaan we natuurlijk voor.

Tot morgen maar weer en dan weten we ook of Henk met 159 cm gaat winnen of dat er nog een wijziging komt in het klassement.

Joris Nieuwenhoff | VISREIS.NL

#jointheclub

|>LEES ALLE VERSLAGEN