JORIS NIEUWENHOFF – En daar is hij dan alweer. Die laatste dag van het festival. Het gaat toch altijd zo snel als je hier bent. Die voorpret duurt zo lang en de week zelf is zo voorbij.

We hebben zojuist het afsluitende diner genoten in het lokale restaurant en daarbij ook de prijsuitreiking gedaan. En dat is dan toch altijd weer een bijzonder moment. Een moment van reflectie en constateren dat we door de week heen 109 heilbotten hebben gevangen. En dat is best wel wat minder dan vorige edities.

En dat terwijl we niet minder deelnemers hadden. Maar zoals jullie al gelezen hebben in het vorige verslag is de visserij op dit moment in heel Noord-Noorwegen niet goed. Maar we hebben toch ook andere hele mooie vissen gevangen zoals een zeeduivel van 22 kilo, grote kabeljauwen tot 135 cm, heel veel koolvis tot aan 120 cm. En dat zijn allemaal supergave vissen om te mogen vangen.

En je moet er altijd het beste van maken of de vis nu bijt of niet. Vandaag hebben we nog lekker een dag kunnen vissen. De wind kwam met een ruime 4 vanuit het Noorden en maakte het koud en daardoor konden we ook niet naar open zee. Maar dat was op zich niet heel erg want op open zee hebben we enkel meer kabeljauw gevangen en voor de rest is er weinig verschil in de visserij.

Sterker nog, voor de grootste vissen hoefde je helemaal niet ver weg. Henk Been was vandaag de lucky bastard. Nu had hij al het grootste exemplaar op zijn naam staan met 159 maar vandaag kwamen er op zijn conto en het gezamenlijke conto met zijn zoon nog twee exemplaren erbij en wat voor een stel. 140 en 155 cm. De tweede samen met Remco (zijn zoon) en dat gewoon om de hoek bij het plateau voor de brug van Skjervoy.

Nu heeft Henk de drie grootste heilbotten gevangen van deze week en die slaapt de komende week niet op zijn buik vermoed ik. Hij noemde het zelf geluk maar dat kan je ook tot op bepaalde hoogte afdwingen.  Dat betekent dat de eindstand dan ook als volgt is geworden

Henk Storm

  • 3e plaats Henk Storm met 120 cm
  • 2e plaats Ronald Noordhuis met 128 cm
  • 1e plaats Henk Been met 159 cm

2e Prijs voor Ronald Noordhuis

Alle drie kregen ze een hagelnieuwe Hart Bloody Violence jig hengel tot 400 gram en een bijpassende Kombat molen ook van Hart.

Winnaar Henk Been

Daarnaast kreeg Remco Been nog een eervolle vermelding en een mooie hengel voor de jongste deelnemer met de eerste heilbot van het festival van 118 cm!

En Jan en Nick hebben we ook nog even naar voren geroepen omdat zij samen de meeste heilbotten gevangen hebben. Zij hadden er maar liefst 28 op hun boot in 6 dagen. Dat is echt een goede prestatie onder deze omstandigheden.

Jan en Nick – de Heilbot Specialisten

En dan gaan we morgen weer de hele dag reizen om thuis te komen en zit het er weer op. Het was ons een groot genoegen dit mooie festival weer te organiseren. De sfeer was weer goed onderling en hopelijk hebben we onze gasten wat extra tips en tricks kunnen leren.

En mocht jij nu ook een keer mee willen met een groepsreis of zelfs met dit heilbot festival? Kijk dan eens op deze webpagina https://www.visreis.nl/c-groepsreizen .

Tot de volgende keer!

Joris Nieuwenhoff | VISREIS.NL

#jointheclub

|>LEES ALLE VERSLAGEN