En dan is het alweer de laatste visdag. Dus vanochtend om 07.15 uur werden de mannen weer opgehaald bij hun vakantiewoningen om vervolgens te kunnen ontbijten en de lunch te smeren. Vervolgens is het altijd even hectisch om alle groepen op pad te krijgen.

DE AVOND IN MAIO

Michael brengt dan eerste de teams voor de kleine boten weg. Daarna kunnen alle kantvissers op pad en als laatste gaat de grote boot vertrekken. Altijd weer een logistieke puzzel voor Michael dat ieder team de juiste en voldoende materialen bij zich heeft. Maar ook vandaag is het weer gelukt.

TEAM FAES-JANSEN-BOUDEWIJNS MET KAPITEIN MICHAEL

Karl-Heinz en Sandro gingen op haaienpad vanaf de kant en zij hadden maar liefst 8 aanbeten maar helaas hebben ze er niet 1 kunnen verzilveren. Een bleef wat langer hangen en was een duidelijk massieve vis maar ook die bleef niet hangen helaas. Michael had het vermoeden dat het om een rog ging want die vertonen vaak dit gedrag. Maar om 15 uur was hun aas helaas op en eindigde de dag voor hen iets vroeg.

HENK MET ZIJN WAHOO

Henk en Roland zijn vandaag gaan jiggen. Roland wilde graag nog een vinkje zetten achter de amberjack want die had hij niet gevangen. En zijn wens ging vandaag in vervulling met een exemplaar van 84 cm. Henk ving tijdens het trollen nog een wahoo en gedurende de dag nog een paar kleinere vissen. Een relaxte afsluiter dus van een mooie dag.

ROLAND MET AMBERJACK

Ronald Mark en Mike wilden liever op haaien vissen dan met kunstaas. Dat leverde een aanbeet op en een white snapper. Niet de bedoeling maar de dag werd toch nog in positieve sfeer afgesloten met een BBQ van de zelf gevangen tonijn van gisteren.

Dave, Michiel en William hadden hun hoop gezet om een zusterhaai te vangen van de kant vandaag en dat is gelukt. Happy chaps dus en een mooie foto voor het fotoboek en dito herinneringen.

En Lars Thijs en Arjan hebben de dag afgesloten met het vissen vanaf de lokale boot met natuurlijk aas. Dit blijft een hele productieve manier om veel soorten en exemplaren te vangen. Geel, rood, blauw en groen zijn ze. En de namen weten we vaak niet eens. Maar mooi zijn ze wel.

ARJAN MET PRACHTIG GEKLEURDE BODEMVIS

En dan is het tijd voor het afscheidsdiner en de prijsuitreiking. Dit werd gesponsord door Karl Heinz die het lokale varken “Brad” had gekocht en gevraagd om te serveren. Nou Brad was helemaal top klaargemaakt in een stoofschotel dus dat smaakte weer heerlijk.

THIJS MET EEN PRACHTIGE BODEMVIS

En na de maaltijd dan toch altijd weer even een hoogtepunt. Namelijk de prijsuitreiking. En dit keer was dat niet makkelijk. Normaliter zijn er bepaalde soorten en wint de grootste maar hier zijn zoveel soorten en van sommigen is er dan maar 1 gevangen. Dan is het weer de vraag hoe bijzonder de vangst is maar waarbij het formaat dan toch ook wel weer meespeelt. En de rest is ook volkomen subjectief 😊. Maar kapitein Michael en ik waren unaniem in ons oordeel.

  • De 4e prijs met een Hart Bloody travel hengel was voor Pim Boudewijns met zijn Cubera Snapper aan de handlijn.

  • De 3e prijs met een Hart Kombat molen 3500 was voor Thijs Horst met de hamerhaai

  • De 2e prijs was voor Dave Arkesteijn met een Hart Bloody travel hengel en een Hart Kombat molen 6500 met zijn schitterende marlijn

1E PRIJS ROLAND RANSELAAR – TIJGERHAAI

  • De 1e prijs was dan natuurlijk voor Roland Ranselaar met zijn tijgerhaai van 900 pond waarvoor als we terug zijn op Schiphol een Hart Bloody Pop Voyager popperhengel en een Hart Kombat molen 6500 ontvangt. Dat was net te veel om nog in de koffer te stoppen en mee te nemen.

  • En dit jaar was er ook nog een teamprijs. En die ging naar team Faes, Boudewijns en Jansen. Zij waren op iedere vorm van visserij net even iets fanatieker en hadden telkens een strijdplan. Daarmee vingen ze structureel goed vis en daarmee behaalden ze dus deze prijs waarbij ze elke een Hart shirt, cap en buff kregen als ook elk een Hart Kombat molen 3500.

DE GEMIDDELDE LUNCH

En daarmee is er dan ook een einde gekomen aan deze eerste editie van deze groepsreis. Het was een bijzondere, mooie en enerverende visreis. Je begint met plannen in 2021 ruim een jaar van tevoren en vervolgens stoppen lokale vliegmaatschappijen met vliegen en moet je alternatieven verzinnen. De veerboot terug zou op tijd vertrekken maar blijkt dat opeens ook niet te doen en zo gebeurt er telkens wat hier in Afrika. En dat is hier normaal en dan los je het op.

EEN MURENE VOOR JOHN

Michael en zijn team hebben hier en absolute topprestatie neergezet. Dagelijks was er voor iedere groep een gids mee, voor de kantvissers een auto per team, al het vismateriaal is hier aanwezig en je hoeft dus in principe niets mee te nemen. Dat zijn dus 4 hengels voor 6 verschillende type visserij met extra materialen, kunstaas, lood, aas en ga zo maar door. Soms best wel een logistieke nachtmerrie.

En er kunnen altijd dingen beter en die gaan we ook evalueren. Maar 1 ding staat vast: er komt een tweede editie want de deelnemers zijn enthousiast en wij ook. Wordt dus vervolgd.

Joris Nieuwenhoff

|> LEES ALLE UPDATES