Dinah Washington zong het in 1959. What a difference a day makes! Waar het gisteren niet echt goed liep was het vandaag weer compleet anders! Serieuze vissen zijn er gevangen en als er ’s avonds een rondje wordt gegeven door Roland omdat hij de grootste vis van zijn leven heeft gevangen, dan weet je dat er weer een hoop mooie en nieuwe herinneringen zijn gemaakt vandaag.

John en Pim zijn gaan bootvissen met natuurlijk aas. De kleine stukjes aas werden al snel ingeruild voor groot aas wat resulteerde in een onvergetelijke dag. We hebben heel veel grote vis gehaakt aan de hengel maar ook aan de handlijn.

GEVALLETJE TIJGERHAAI

Het materiaal was niet opgewassen tegen de enorme haaien die daar rondzwemmen.

JOHN MET EEN AMBERJACK

Maar buiten die missers om hebben ze erg mooie vissen kunnen landen. John heeft een grote almaco jack gevangen en Pim heeft met een handlijn een grote cubera snapper gevangen. Deze dag staat nog lang in hun geheugen gegrift.

CUBERA MAXIMUS VOOR PIM

Ronald ging met Mike en Mark op pad naar een van de mooie baaien op het eiland Maio. De doelstelling; haaien vangen vanaf het strand. Wij wisten dat het tij ‘s middags om 14:00 uur eruit ging en dat dan de 2 hengels klaar moesten staan voor de grote jongens. Daarvoor hebben ze het strand afgelopen en mooie kleinere vangsten gehad van White snappers, Trigger fish, etc.

MARK MET EEN WHITE SNAPPER

Een uur na laagwater en toen het water er weer langzaam in kwam begon de reel te gieren. Na een mooi gevecht mocht Ronald een pracht van een verpleegsterhaai landen, 232 cm rond de 80 kg. Dit is weer een vis die op zijn lijstje stond en kan afstrepen.

RONALD MET ZIJN VERPLEEGSTERHAAI

Vandaag is Bart als gastvisser met Sandro en Karl Heinz mee wezen vissen. Kantvissen natuurlijk aas met telescoophengels van 4.20 meter waarmee ze diverse trekkervissen, papegaai vissen en snappers vingen en ook een kleine murene. Karl Heinz schakelde al snel over op haai en terwijl Sandro een tukkie deed in de bak van de pick up die perfect voor hem naar de zee werd gezet kreeg hij al snel beet.

MOOI GETEKENDE TREKKERVIS VOOR MICHIEL

Maar helaas losten 5 haaien waarbij een hamerhaai van rond de 40 kilo tot vlak aan de kant werd gedrillt maar ook deze schoot er net af. Sandro ving na zijn tukkie nog een mooie Snapper en toen was het tijd om een paar vissen opde bbq klaar te maken. Man man, hoe vers wil je het hebben?

WHITE SNAPPERS VOOR BART

Dave, Michiel en William hebben vandaag met Joris met kunst- en natuurlijk aas van de kant gevist. Er belanden in totaal 11 trekkervissen en 5 snappers door Michiel en William in de kist. Dave was eerst niet op dreef maar ving met natuurlijk aas toch nog een triggerfish en een paar zeebrasems dus ook hij wreef aan het einde van de dag in zijn handen.  Twee hengels lagen in de middag uit op haai. De eerste 2 aanbeten misten we helaas en dat was niet zo fraai. En de dag was zo goed als voorbij toen er nog een citroen haai voorbijkwam en team “reel hookers” de dag liet eindigen als een heel blij ei.

REELHOKERS MET CITROEN HAAI

Vandaag stond er voor Lars, Thijs en Arjan (speed)jiggen op het programma waarbij er naar en van de stek op light game getrold werd. Zodra ze de haven uit waren gingen er drie hengels overboord. Het begon met een wahoo van 1.50+ een mooie “bijvangst” en geen uitzonderlijke maat voor hier.

ACTIE VOOR LARS

Zodra ze op het eerste plateau waren begonnen ze met jiggen. Thijs wilde graag een coral trout vangen, dus viste op een andere wijze.

EEN PRACHTIGE CORAL TROUT VOOR THIJS

Na een aantal ocean triggers werden in een andere drift de eerste almaco jacks gevangen. Toen er van dit formaat genoeg (20 stuks) gevangen waren hebben ze ervoor gekozen om zich te richten op grotere jacks op een ander plateau maar op twee vage aanbeten na hier helaas geen actie gehad. Thijs ving hier ondertussen echter wel zijn coral trout waar hij zeer blij mee was. Op de terugweg naar de haven de trolling hengels weer overboord waar zich nog een kleine yellowfin aan vergreep.

Morgen staat voor hen het kunstaasvissen vanaf de kant op de planning, maar Thijs en Lars gaan proberen nog een nurse- of andere haai te vangen.

Vandaag zijn Roland en Henk op stap geweest met de grote boot. Het doel was grote haaien. Op weg naar de stek werd natuurlijk getrolld. Dit leverde vijf aanbeten op die een yellow fin en een bonito opleverden. Eenmaal op de stek beleefden ze een hectisch anderhalf uur.

ROLAND MET ZUSTERHAAI

Eerst werd een verpleegsterhaai gehaakt op de stand-up hengel. Deze werd door Henk in een half uurtje gedrild. Tijdens het landen van de vis ging een tijgerhaai met een tonijnkop aan de haal.

NURSE SHARK VOOR HENK

Nu kon Roland vol aan de bak in de vechtstoel. Na een half uur kwam een gigantische tijgerhaai van naar schatting 900 pond langszij. Een supervangst! Voor nog mooiere plaatjes wilde Michael de haai langszij binden maar die had daar geen zin in en in een geweldige krachtsexplosie trok hij de haak recht.

PIM MET MURENE

Een mooi souvenir voor Roland! Om de dag af te toppen ving Roland ook nog een verpleegsterhaai. Oh ja, we hadden ook nog een murene van 112cm en een dozijn snappers.

 

|> LEES ALLE UPDATES