LUC MOM – De maand mei is echt een overgangsmaand van winter naar zomervis. De zeewatertemperatuur  stijgt weer boven de 12 graden uit dus je kan en mag weer van alles verwachten qua vissoorten. Terwijl ik nog met de bodemvisserij bezig was nam het aantal zeebaarsvissers met rubber om me heen al weer gestaag toe. Ik wacht daar altijd even mee voor nog meer kans op deze targetvis.

Scharrenregen op de noordpier

De scharren waren  nog volop aanwezig langs de noordpier. Vooral in de ebstroom was het een plat gekkenhuis. Een avondsessie op de tong vanaf de noordpier leverde ook nog gewoon teveel gretige scharren op.De targetvis had geen kans. Maar het was prachtig met de kleurschakeringen van de lucht tegen donker en een genot er te zijn . Dit is het echte leven van de visserman!

Tong wordt wakker in het Noordzeekanaal

De eerste tongen kwamen ook weer uit het Noordzeekanaal. In het donker viel het helaas vaak helemaal stil met de aanbeten. Maar meestal was de visbuit dan al binnen. Want de bijvangst bestaande uit wijting, steenbolk, schar en gul maakte het vissen aangenaam.

Mooie zeebaarzen op de dobber vanaf de noordpier 

De visserij op zeebaars met de dobber beaasd met een hele zager ging fenomenaal goed. Het zien wegtrekken van de dobber in de schuimende golven was verslavend . Dat lukt echt niet altijd maar de zeebaarzen waren  zeer hongerig  komende vanuit de winterstand. Opeens was je dobber weg en stond de hengel al krom en gierde de goed afgestelde slip. Het blijft een aparte visserij waarbij reuring van het water noodzaak is om de vissen aan te zetten tot azen. De visser moet dan de rest doen qua doorzettingsvermogen. Maar als je eenmaal één wegtrekker hebt gehad is het zeehoofd wakker en kun je uren doorgaan.

Ga toch vissen ( als u kunt)!

|> DE MAAND MEI IN BEELD