JORIS NIEUWENHOFF – Vandaag was het weer zo’n dag! Zo’n dag die beschreven staat in de mooiste reisbrochures. En geloof me daar weet ik alles van. 😊 Maar vandaag was het weer schitterend. De zon scheen, de wind was met windkracht 3 je beste vriend en bij terugkomst van de groepen hoorde je geregeld woorden als “topdag”, “Goed gevangen”, “heerlijk” en meer van die strekking. En daar word ik dan toch weer erg vrolijk van want daar doen we het voor. Natuurlijk was het niet voor iedereen een op dag want er waren ook groepen die het net niet troffen maar 80% was erg blij.

Groep Franken ging vandaag met de 2 boten naar de stek “Italië” gevaren, hier was gisteren goed heilbot gevangen. Bart wilde er graag eentje vangen dus vertrokken ze deze kant op. Op de ondiepte gingen zij met lichtere shads en dito hengels aan de strijd beginnen.

Helaas in de ochtend geen heilbot voor Bart. Rob en Aad wisten er beiden wel eentje te strikken. Thijs had er een dikke aan maar deze loste de haak, naast nog wat schelvis en kabeljauw was de taart op hier.

De mannen besloten om wat verder te varen naar een andere plaat en tijdens een tussenstop zagen de mannen grote strepen op de dieptemeter tussen de 30 en 50 meter. Hier waren grote koolvissen aan het jagen, met de lichtere hengels werden deze met succes belaagd. Veel koolvissen tussen de 70 en 90 cm waren het resultaat. Tevens liepen er mooie gullen en een kleine heilbot tussendoor.

Wat verder op waren 2 Nederlanders in hun viskajaks aan het vissen op zeeforel en op een gegeven moment kwam er een van deze mannen naar de boot gepeddeld. Het bleek dat zijn maat zijn aandrijving van de kano kwijt was en doelloos ronddreef. De mannen hebben de stuurloze kajak op sleeptouw genomen naar een klein haventje in dit fjord.

In de middag besloten zij om toch weer terug te varen naar de zandplaat om te kijken of er met een ander getijde nog een heilbot te kunnen strikken. Bart stond naast Rob en volgde de aanwijzingen nauwlettend op, en met resultaat. Bart zijn eerste heilbot is geen reus maar veroorzaakte wel een glimlach van oor tot oor.

Roland viste op deze stek met aas, op zijn aasvis kreeg hij een geweldige run. Helaas loste deze gigant zich, gezien de run en het materiaal van Roland zou dit zomaar een 150cm+ exemplaar kunnen zijn geweest. Al met al een prima dag voor deze mannen, en met het mooiste weer van de wereld. Vandaag gingen de warmte pakken uit en stonden ze zelfs in hun T-shirts te vissen.

Fam Vollebregt hadden samen met fam van Adrichem hetzelfde plan getrokken. Ze vertrokken samen richting de rijke heilbotvisgronden. Een mooie fjord waar het langs de randen ondiep is en veel zand ligt en in het midden diep water kent tot ruim 100 meter. Een perfecte plek voor jonge maar soms ook oudere heilbot zoals zich al eerder had bewezen.

Fam Vollebregt wisten 10 heilbotten te vangen en fam Adrichem had er 5. Steef Adrichem bekend om zijn passie voor de lichte visserij ving een heilbot van 70 cm op een 28 GRAMS spinhengel met een 3000 molen. Op deze set wist hij ook de nodige koolvissen tot 90 cm op het diepere deel te vangen, stop sport optima forma.

Op de diepere stukken konden de mannen lange drifts maken op grote koolvissen, gemiddelde lengte 70-80 cm, alle mannen visten met lichte setups, waar Steef de kroon spande met zijn lichte set. De mannen van Vollebregt hadden vandaag met 3 personen meer dan 100 bezoekers aan boord.

Op moment van schijven (20:15) zijn de beide families er weer op uit, 2 man vanaf de kant. En de andere 3 met de boot opzoek naar dikke vissen, rond en onder de brug. Maar wat wil je met zulke omstandigheden

Lars was vandaag op pad met Rob en Peter en zij hadden groep Dedier en Ard en Arjan op het gidsensleeptouw. Ze zijn in de ochtend gestart ten noordenwesten van Bodo en wisten daar direct de eerste kabeljauwen te vangen maar nog niet te tevreden zijn de ze verder gaan zoeken en vonden zo verschillende plakken waar ze mooie vissen vingen met onder andere heilbotten, leng, koolvis, kabeljauw en zelfs nog een paar schitterende pollakken.

Heilbot mayhem bij de groep Carl, Roy, Bryan en Dennis. De vorige dag was het al een klein feestje aan boord met zo’n 20 heilbotjes. Vandaag werd dat nog lichtjes overtroffen met een aantal van 42(!) heilbotjes. Het was een waar feest met double én zelfs triple hookups en als kers op de taart wist Roy ook nog een MEGA kabeljauw te vangen van 1.29 meter.

Wow! Wat een kop en wat een bizarre vis! Daarnaast werden natuurlijk nog de nodige andere kabeljauwen gevangen en zelfs wat schelvis. Al met al een absolute topdag voor deze boys!

Groep Bolle was ook in de buurt en kwamen met maar liefst 32 heilbotten op de proppen. Ook hier allemaal de kleinere exemplaren maar met de lichte spinhengels en dunne lijnen een absoluut feest om de hele dag bezig te zijn!

|> LEES ALLE VERSLAGEN