Het Octbox-systeem werd 10 jaar geleden bedacht om vissers een betrouwbaar systeem te bieden dat in staat was om aan al hun behoeften te voldoen, waardoor de noodzaak om een aparte kruiwagen en platform in ondersteuning van zijn zitkist te hebben, werd beëindigd.

Het gebruik van ultralicht precisiegelast aluminium om een systeem te creëren dat lichter is dan de meeste, terwijl het een kracht en stabiliteit produceert die ver vooruitloopt op elk ander ontwerp van een zitkist. Dit werd aangetoond in het testlaboratorium van de Universiteit van Cambridge, waar Octbox-beenadapters werden getest tegen de vlaggenschipmodellen van de tien bestverkopende merken. De Octbox-beenadapters werden blootgesteld aan drukken van meer dan 300 kg voordat ze weggleden. Belangrijker nog, herhaalde tests toonden geen verlies van prestaties na herhaald gebruik, in tegenstelling tot de meeste plastic ontwerpen.

Met een rotsvaste basis in het hart van de Octbox en een verstelbare zithoogte zonder de noodzaak om laden toe te voegen of te verwijderen, kan elke visser, lang of kort, zijn Octbox op een comfortabele zithoogte instellen zonder concessies te hoeven doen aan opslag.

Variabele laadvlakken op het Octbox-chassis stellen de visser niet alleen in staat om meer uitrusting te dragen dan de meeste conventionele kruiwagens, maar dit kan ook op een gebalanceerde manier gebeuren. Meerdere wielopties zoals een smalle of brede opstelling in combinatie met twee of vierwielconfiguraties stellen de visser in staat om een kruiwagen te creëren uit het Octbox-chassis die perfect is voor zijn behoeften.

De accessoires die zijn ontworpen voor de Octbox zijn ook ontworpen om het vissen gemakkelijker te maken. Aasplateaus die geen ondersteunende poten nodig hebben en die in hoogte kunnen worden aangepast tot boven de hoogte van de poten van de zitkist zijn een vebetering om het voor de visser efficienter te maken..

De variabele adapterbalk die in de voetplaat is gemonteerd en die kan worden gebruikt om netten, gereedschapsstangen en stootstangen van slechts enkele centimeters voor de voetplaat tot 50 cm te plaatsen, is nog steeds sterk genoeg om zelfs 19 m lange hengels met slechts enkele millimeters doorhang te ondersteunen. De mogelijkheid om zware hengels over lange afstand te ondersteunen, vermindert de druk op de onderarm en rug van de visser met wel 30%, wat een enorm verschil kan maken voor de prestaties.