De Sensas IM7 is de meest complete aasrange voor de vijvervisserij op karpertjes, brasem, giebel, kruiskarpers en f1’s. Wanneer je dit combineert met de range hengels en kleinmateriaal, dan heb je een winnende combinatie te pakken! Om al deze producten aan een praktijktest te onderwerpen, gingen we samen met Eric van Otterloo op pad naar de karpervijver van Tom’s Creek.

 

De laatste jaren vist Eric vrijwel alleen nog maar wedstrijden op de commercials, zowel in Nederland als in België. Opvallend vaak behaalt hij het podium en dat is niet in de laatste plaats te danken aan het kwaliteitsvoer dat hij gebruikt. Rechtstreeks uit de zak werkt prima, maar soms moet je de boel aanpassen om net het verschil te kunnen maken. Met de Sensas IM7 range haal je het beste uit beide werelden!

Maar met goed voer ben je er nog niet. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. En zeker met een vijvervisserij, waar je te maken hebt met hard vechtende karpertjes of giebels, is dit spreekwoord erg relevant. Dus hengels, montage, kleinmateriaal; het moet allemaal perfect op elkaar worden afgesteld. En dan ben je er nog niet, want ook het tactisch inzicht is van groot belang. Zijn de vissen op half water of bovenin te vangen, welk haakaas moet je gebruiken, hoe aast de vis en op welke manier kun je bijvoorbeeld de loodzetting aanpassen om meer beet te krijgen? Allemaal aspecten waar never nooit één antwoord voor is.

 

Vijf tips van Eric van Otterloo om af te trappen

Vijvertips met Eric van Otterloo

Op karpertjes vist Eric vaak zonder onderlijn, dus aan het uiteinde van de hoofdlijn is de haak geknoopt. Omdat je geen knopen hebt, zoals de lus-in-lus verbinding, heb je minder zwakke plekken en kun je uiteindelijk met een dunnere hoofdlijn aan de slag. Voorbeeld: in plaats van een 18/00 hoofdlijn en een 14/00 onderlijn, kun je ook met een 16,5/00 lijn (Super Competition) aan de slag gaan.

Vijvertips met Eric van Otterloo

Met een horloge zo gemonteerd op de frontbar, kun je goed in de gaten houden hoe lang het duurt alvorens je beet krijgt, zoals na het inleggen of bijvoeren. Vaak kun je hier patronen in ontdekken, waardoor je nog efficiënter kunt voeren of vissen.

Vijvertips met Eric van Otterloo

Elastiek is niet meer weg te denken bij de vijvervisserij. Eric kiest voor kwaliteit en gebruikt de Crazy Hollow Elastic.

Vijvertips met Eric van Otterloo

Bij een commercial water wordt, als we het over haakaas hebben, automatisch aan pellets, paste en mini boilies gedacht. Er zijn echter ook dagen dat je met maden verreweg het meeste vangt. Eric schiet er dan extreme hoeveelheden maden op een dag doorheen, het gaat dan over vele liters.

Vijvertips met Eric van Otterloo

Drie verschillende haakmodellen en maten die perfect inzetbaar zijn op commercials. De iets grotere maat 12 in model 4210 BZ  is perfect voor het vissen met de bol, oftewel deeg. De 4410 BZ (maat 18) en de 4435 BN (maat 16) zijn erg mooi voor kleiner aas, zoals een zachte pellet, expander of een made.

Eric van Otterloo neemt de gehele nieuwe range IM7 voer door

 

Nieuwe hengels en topsets van Sensas