De AERO Pro Competition Pole is compromisloos ontworpen om op het allerhoogste topniveau te kunnen concurreren en als winnaar uit de strijd te komen.

Een unieke combinatie van het totaal nieuwe Advanced Taper Design en zeer technisch en hoogwaardig Japans carbon zijn in perfecte harmonie samengevoegd, resulterend in één van de meest veelzijdige en functionele vaste hengels ooit geproduceerd.

De AERO Competition Pro is het topmodel uit de collectie.

De AERO Competition Pro is het topmodel uit de collectie. Een vaste hengel die extra vertrouwen geeft, een merkbaar prestatievoordeel oplevert en je in staat stelt om waar dan ook op wereldniveau te kunnen presteren. Het is één van de allerlichtste vaste hengels die er bestaat. Snaarstrak, bliksemsnel en toch uitzonderlijk krachtig om secuur en met finesse te kunnen vissen op iedere denkbare wedstrijdvissoort (inclusief karper).

De Aero Competition Pro is verkrijgbaar in een 13 meter (kanaal) pack of een 16 meter (commercial/carp) pack om aan de wensen van elk type visser te kunnen voldoen.

De Aero Competition Pro is verkrijgbaar in een 13 meter (kanaal) pack of een 16 meter (commercial/carp) pack om aan de wensen van elk type visser te kunnen voldoen.

Beide packs zijn zowel in te zetten voor de kanaal- als commercial visserij maar het 16m pack bevat de meest ideale mix qua topsets, true length extensions en extra delen voor de Commercial visser. Het 13m pack bezit extra delen 3 en 4 om lange vierdelige topsets te kunnen maken, wat een absolute must is voor de topcompetitie visser. Daarnaast bevat het pack ook extension delen om de hengel precies op 11,5 of 13m te kunnen vissen. Het 14m deel, wat ook eenvoudig bij te bestellen is, is een extra tool voor de serieuze kanaalvisser die ook achter zijn stek wil peilen.

Pro 13M Pack

Pro 13M Pack.

Pro 16M Pack

Pro 16M Pack.

 

AERO COMPETION TOPSETS – DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE:

Alle topsets (en delen) van de Aero Competition vaste hengels:

1. zijn volledig uitwisselbaar (Aero Concept Interchangeability)
2. hebben een True Elastic Rating die terug te vinden is op het deel (Elastic Rated Top Kits)
3. worden standaard geleverd met Pure PTFE-Bushes zodat inkorten of aanpassen niet nodig is (Pure PTFE-Bushes)
4. zijn voorzien van een 40 mm versterkte carbon band waar naar wens zelf een side puller systeem ingebouwd kan worden (Reinforced Bands)
5. de Match/Power Topkits en Cupping Kit hebben dezelfde lengte voor accuraat voeren en zijn tweedelig voor gemakkelijk transport (Same Length Topkits)
6. zijn voorzien van universele dieptemarkeringen voor nauwkeurig en eenvoudig herkennen en aanpassen van de diepte (Top Kit Depth Markers)
7. hebben een True Elastic Rating die terug te vinden is op het deel (Elastic Rated Top Kits)

Volledig uitwisselbaar (Aero Concept Interchangeability).

Tip diameters:
Match Kit – Internal PTFE: 3,8 mm Internal Tip: 4,4 mm
Power Kit – Internal PTFE: 4,2 mm Internal Tip: 5,0 mm
F1 Top Kit – Internal PTFE: 3,8 mm Internal Tip: 4,4 mm

AERO Competition X7

Een stapje lager in de reeks bevindt zich de AERO X7. De AERO Competition X7 brengt hoge prestaties naar een breder publiek en is extreem veelzijdig. Ook deze hengel is gemaakt met behulp van de allernieuwste AERO Pro Competition mal en deelt dezelfde hoogwaardige topsets als de Pro. De combinatie van het Advanced Taper Design en High Modulus Japans carbon, resulteert in uitzonderlijke veelzijdigheid en gebruiksgemak. Deze tophengel is een ware allrounder en kan werkelijk overal op alle internationale wateren en voor alle moderne technieken worden gebruikt – of het nu gericht op witvis of op een commercial is.

Bij gebruik van AERO Pro Match topsets (exact dezelfde als de AERO Competition Pro) ervaar je de respons, finesse en strakheid van een ultra high-end wedstrijdhengel. Gebruik je de hengel in combinatie met de AERO Pro Power topset of korte AERO Pro F1 kits, dan zal de hengel worden getransformeerd in een uiterst krachtige hengel voor de karpervisserij, zowel op volle lengte, op 4 of 5 delen of voor het vissen in de margin.

Gebruik je de hengel in combinatie met de AERO Pro Power topset of korte AERO Pro F1 kits, dan zal de hengel worden getransformeerd in een uiterst krachtige hengel voor de karpervisserij, zowel op volle lengte, op 4 of 5 delen of voor het vissen in de margin.

AERO Competition X5

De AERO Competition X5 is de middenklasser waarmee je de voordelen van de nieuwste ontwerptechnologie kunt ervaren van de hoogwaardige Shimano Aero Competition reeks. De X5 is een geweldige allrounder die door zijn krachtige eigenschappen extra uitblinkt in het vissen op karper en F1’s.

De X5 is gebouwd op dezelfde mal als de wereldklasse AERO Competition Pro maar met een nog sterkere en robuustere carbonconstructie. De hengel bezit een goede balans en reageert snel bij het zetten van de haak, wat meer aanbeten in vangsten omzet. Wanneer je op zoek bent naar een extreem sterke alleskunner die ingezet kan worden voor ondiep vissen op commercials, brasems en blieken vangen op kanalen en het temmen van grote karpers, dan is dit de hengel die je nodig hebt.

Gebruik de F1 of Power kits en de hengel heeft een sterk, responsief gevoel waarmee je vol vertrouwen grote aantallen sterke karpers kunt vangen. In combinatie met de Match topsets wordt hij getransformeerd in een geweldige allrounder.

Gebruik de F1 of Power kits en de hengel heeft een sterk, responsief gevoel waarmee je vol vertrouwen grote aantallen sterke karpers kunt vangen.

Bekijk de Shimano Aero witviscatalogus voor informatie en over de inhoud van de packs hier.

Bekijk de Shimano Aero witviscatalogus voor informatie.

Website: fish.shimano.com/nl-NL.