In eerdere jaren als hier dit soort wedstrijden werden georganiseerd dan waren het altijd twee wedstrijddagen en vrijwel altijd zag je dat de vangsten iets verbeterden op de tweede wedstrijddag. Nu lijkt er echter wat minder vis te zijn hier.

Misschien was dit de reden dat er nu zeker niet veel beter werd gevangen dan tijdens de eerste wedstrijddag. Wel werden er wat echte bonusvissen gevangen vandaag. Enkele maatse snoekbaarzen hier en daar en ook zelfs een winde die apart werd gewogen en die maar liefst 3600 gram woog! Echt een bijzondere vis. Die zie je niet zo vaak. Ook werden er enkele prachtige voorns gevangen die soms ruim 1 kilo wogen. Juist daarom staat dit parkoers hier ook bekend.

Ook vandaag weer was het, behalve dan de enkele uitschieters die je iedere dag wel ziet, een strijd waarbij enkele grammen verschil heel belangrijk waren voor de vakuitslag.

Team Preston Innovations wint weer

Ook vandaag weer wist het Team Preston Innovations de wedstrijd te winnen en ook nu weer met echt weinig klassementspunten. Na de tien punten van gisteren volgden er nu ook maar weer slechts dertien. Daardoor heeft men inmiddels een aardige voorsprong opgebouwd. Toch weet je het nooit zeker. Pas na het laatste eindsignaal worden de prijzen vergeven.

De tweede plaats bij de teams vandaag was voor Fishing Team Wageningen die na een matige eerste wedstrijddag nu slechts 18 klassementspunten scoorden. De derde plek vandaag was voor Team VGB-Hardcore met net een puntje meer, 19 klassementspunten dus.

Individuele uitslag

Individueel was de winst vandaag voor Hans van de Weerdt die in het D-vak 9115 gram wist te vangen, gevolgd door Arnout vd Stadt die met een gewicht van 4970 gram het C-vak won, Martin Te Pest die het B-vak won met 3020 gram en Jan Pellen die het A-vak won met 2870 gram.

In de tussenstand na twee wedstrijddagen staat uiteraard Team Preston Innovations met in totaal 23 klassementspunten vrij ruim aan de leiding. Team JWP Waterservices is goede tweede op dit moment met in totaal 44,5 punten en op de derde plek staat Dutch Feeder Squad 1 met 51,5 punten. Daarna volgen nog verschillende teams met slechts enkele punten meer dus morgen gaat een superspannende dag worden.

Wat gaat morgen brengen?

Individueel zal het allemaal net zo spannend zijn. Er zijn nog best een aantal vissers die kans hebben op de Nationale titel. In de tussenstand gaat Arnout vd Stadt met 3 punten aan de leiding voor teammaatje Danny vd Ende die net zoveel punten heeft maar net iets minder vanbgstgewicht. Op de derde plek staat Jan Pellen met vier punten, de vierde plek is er voor Marco Hofman op 5 punten voor Theo Leirik die op 7 punten staat.

Morgen vallen alle beslissingen. Er zal waarschijnlijk niet echt super gevangen worden maar dat maakt het allemaal misschien nog wel meer spannend. Al met al een prachtig kampioenschap.

MEER LEZEN OVER WITVISSEN? -> KLIK HIER!