Is dit al de derde keer dit jaar dat je je aan het online internet vergelijken bent geslagen, omdat ze thuis allemaal tegelijk op het internet zitten? Dan is het de hoogste tijd om hun ogen van die beeldschermen af te halen. Wat is nu een betere manier om dat te doen dan door lekker met je kinderen te gaan vissen? Wij zetten enkele tips op een rij die je helpen een dagje vissen met de kids onvergetelijk te maken.

Het hoeft niet per se een grote snoek of karper te zijn!

 

1.Vind de perfecte plek

Je hebt de perfecte visstek nodig om je dag te laten slagen. Natuurlijk is veel vangst nooit gegarandeerd, maar een goede stek kan de kans wel een stuk vergroten. Als je kinderen de kans krijgen om regelmatig wat te vangen, blijft het vissen interessant. Je hoeft echt geen locatie op te zoeken waar je enorme karpers uit het water trekt. Het kan zelfs zijn dat je kinderen zo’n grote vis erg spannend vinden in het begin. Veel kleine visjes vangen is dus het beste doel dat je je voor ogen kunt stellen.

Voorntjes vangen met een dobber is het leukste wat er is. 

 

2.Zelf doen!

Het zijn de ozo-bekende woorden: ‘zelf doen!’ Om het vissen leuk te maken voor je kinderen, is het belangrijk dat je ze zoveel mogelijk bij alle handelingen betrekt. Focus je daarom op wat zij aankunnen en ga niet op je eigen niveau vissen. Dit kunnen je kinderen namelijk nog niet bijbenen. Het leukste is natuurlijk als je kinderen de kans krijgen zelf een vis te vangen. Is het de eerste keer dat je gaat vissen met je kinderen? Neem dan verschillende soorten vishengels mee. Voor jonge kinderen werkt een vishengel met dobber vaak goed, omdat de hengel niet de hele tijd uitgeworpen hoeft te worden. Het kan echter ook zo zijn dat je kinderen het werpen juist het allerleukste onderdeel vinden van het vissen. Kijk dus wat het leukste is voor ieder kind. Neem ook een groot schepnet mee en gooi alvast wat aas in het water om de kans op een vangst zo groot mogelijk te maken.

Vissen is leuk en spannend, zolang er maar wat gevangen wordt.

 

3.Wees flexibel

De hele dag naar een dobber staren kan op een gegeven moment saai worden voor kinderen. Wees daarom flexibel! Je doel is misschien om ze van hun beeldschermen af te houden, maar sommige apps voor sportvissers kunnen het vissen juist een extra dimensie geven. Help je kinderen bijvoorbeeld met de Vissengids-app om uit te zoeken welke vis ze hebben gevangen. Zijn je kinderen het stilzitten even zat? Geef ze dan de ruimte om tussendoor lekker een balletje te trappen. Je zult zien dat ze volgende keer te springen staan om weer mee te gaan vissen!