Sommige aasjes hebben een geweldige aantrekkingskracht op de vissen, en met name klein aas als hennep is een geweldig ingrediënt voor elk aas en voer, al dan niet in combinatie met andere voersoorten. Maar hoe houden we dat kleine spul het beste op de haak?

De hennep staat bijna garant voor een topattractie voor witvis als blankvoorn, maar ook zeelt en karper.

 

Natte theedoek

Bondscoach Jan van Schendel geeft er goede tips over. Het liefst pakken we de grotere hennepkorrels, maar die kiemen het langzaamst, ook na het korte koken.  Wanneer je wat grote korrels (ongekookt) in een natte theedoek laat kiemen, komen de kiempjes ook langzaam op, maar het resultaat zijn wel hele sterke korrels die prima op de haak blijven.

Vraag ook eens aan je hengelsportwinkelier naar grotere korrels hennep. De laatste jaren worden er steeds grotere korrels gekweekt en aangeboden.

 

Wie de BEET-special ‘150 vragen over witvissen’ nog ergens in de kast heeft, die vind al deze interessante vragen voor de witvisser gebundeld en wel bij de hand!

 

Ook op YouTube en internet vind je wat filmpjes en tutorials over interessante manier om hennep aan te bieden, zoals hieronder. Zoek ook op ‘hemp’ (Engels) en ‘Kemp’ (Vlaams).