Ook bij het feedervissen zijn er allerlei trucs om brasems tot een aanbeet te verleiden. Ietsje de korf binnendraaien of juist zorgen voor minder spanning op de lijn. Het kan allemaal net zorgen voor die extra aanbeet.

Door Jan van Schendel

Stilstaand water

Ook aangaande de gebruikte feedersteun zijn er verschillen en die verschillen kun je in dienst zetten van de visserij die je toepast of aanpassen aan het watertype. Bij stilstaand water kun je zoals in het bovengenoemde voorbeeld de voerkorf ietsje binnendraaien of juist de spanning van de lijn halen. Hierbij is het gebruik van een wat bredere, gladde feedersteun dan uitermate handig.

Stromend water

Op sneller stromende wateren proberen veel vissers om de hengel hoog af te steunen waardoor er minder lijndruk ontstaat. Helemaal wegnemen kun je die lijndruk natuurlijk niet en op sneller stromende wateren is die druk behoorlijk groot. In zo’n situatie zijn gekartelde feedersteunen (wokkels) een must. Bij een gladde steun wordt door de spanning op de lijn de hengel simpelweg van de steun getrokken.

Tegenwoordig is er een grote keuze in feedersteunen. Zorg dat je alle omstandigheden kunt afdekken met een goede steun.