Wat een weer!!! Het is duidelijk dat er een goede keuze gemaakt is om er niet uit te gaan deze dag, want als we naar buiten kijken richting de ingang van de haven zien we de ‘koppen’ erop staan.

Het is duidelijk dat er een goede keuze gemaakt is om er niet uit te gaan deze dag, want als we naar buiten kijken richting de ingang van de haven zien we de ‘koppen’ erop staan.

Binnen blijven dus en daarom gaan we op zoek naar alternatieven. Maar ja, wat kun je doen in een dorpje wat dichter in de buurt komt van een spreekwoordelijk gat in de grond. Toch worden we door Kato en een lieftallige assistente goed op gang geholpen.

Er is een wandelroute in kaart gebracht die op de groeps app.

Er is een wandelroute in kaart gebracht die op de groeps app met diverse afbeeldingen wordt gedeeld zodat iedereen die goed ter been is een verzetje kan hebben.

Carl, Rob, Rob en Ard hebben besloten deze wandeling te gaan maken.

Carl, Rob, Rob en Ard hebben besloten deze wandeling te gaan maken. Wát een prachtige, schitterende omgeving. Met ieder hoekje wat je voorbij gaat wordt het landschap mooier.

Met ieder hoekje wat je voorbij gaat wordt het landschap mooier...

Met ieder hoekje wat je voorbij gaat wordt het landschap mooier.

We wandelen tussen de binnenmeren, welke ook nog eens vis houden, want een vergunning is ‘helaas’ vereist.

We wandelen tussen de binnenmeren, welke ook nog eens vis houden, want een vergunning is ‘helaas’ vereist. Althans helaas… vissen met een pilker van vele tientallen grammen zal niet gauw een forel op de kant brengen. De tocht heeft een lengte van een kilometer of negen, en dat is prima te doen.

Kato brengt wat mensen naar Leknes.

Kato brengt wat mensen naar Leknes, een klein dorpje in de buurt waar nog wat spulletjes gekocht worden voor henzelf en mede reisgenoten die nog wat nodig hebben, zoals bijvoorbeeld slippers voor Arno.

Kato brengt wat mensen naar Leknes, een klein dorpje in de buurt waar nog wat spulletjes gekocht worden voor henzelf en mede reisgenoten die nog wat nodig hebben, zoals bijvoorbeeld slippers voor Arno.

Kato brengt wat mensen naar Leknes, een klein dorpje in de buurt waar nog wat spulletjes gekocht worden voor henzelf en mede reisgenoten die nog wat nodig hebben, zoals bijvoorbeeld slippers voor Arno...

Kato brengt wat mensen naar Leknes, een klein dorpje in de buurt waar nog wat spulletjes gekocht worden voor henzelf en mede reisgenoten die nog wat nodig hebben, zoals bijvoorbeeld slippers voor Arno!

Kato brengt wat mensen naar Leknes, een klein dorpje in de buurt waar nog wat spulletjes gekocht worden voor henzelf en mede reisgenoten die nog wat nodig hebben, zoals bijvoorbeeld slippers voor Arno!!

Kato brengt wat mensen naar Leknes, een klein dorpje in de buurt waar nog wat spulletjes gekocht worden voor henzelf en mede reisgenoten die nog wat nodig hebben.

Arjan wil een fiets huren, wat lukt! Het mooie van het verhaal is dat Arjan vanuit Hemingodden word opgehaald door de verhuurder om zodoende terug te keren met zijn racefiets om vervolgens nog een goede 35 kilometer door het bergachtige Lofoten te klimmen en te dalen. Prachtig dat mensen zo klaar voor je kunnen staan.

Nagenoeg iedereen heeft vandaag wel een hengeltje uitgeworpen in de haven van Ballstad.

Nagenoeg iedereen heeft vandaag wel een hengeltje uitgeworpen in de haven van Ballstad...

Nagenoeg iedereen heeft vandaag wel een hengeltje uitgeworpen in de haven van Ballstad. Na wat navraag bij Kato kwamen we er niet achter of er überhaupt wat te vangen is in deze ondiepe haven.

Gelukkig kon de groep Wout van Leeuwen uitsluitsel geven, want door verschillende mensen werden platvis, gulletjes, zeedonderpadjes en zélfs een heilbotje gevangen!

Gelukkig kon de groep Wout van Leeuwen uitsluitsel geven, want door verschillende mensen werden platvis, gulletjes, zeedonderpadjes en zélfs een heilbotje gevangen...

Gelukkig kon de groep Wout van Leeuwen uitsluitsel geven, want door verschillende mensen werden platvis, gulletjes, zeedonderpadjes en zélfs een heilbotje gevangen.

Gelukkig kon de groep Wout van Leeuwen uitsluitsel geven, want door verschillende mensen werden platvis, gulletjes, zeedonderpadjes en zélfs een heilbotje gevangen. Wat is het mooi om te zien dat nagenoeg iedereen zich aanpast en er probeert het beste van te maken.

Morgen is wederom een bootloze dag want met windkracht zeven hebben we buiten helaas niets te zoeken. Uiteraard hebben we voor morgen ook weer wat leuks verzonnen, maar dat laten we even voor het volgende verslag!

Morgen is wederom een bootloze dag want met windkracht zeven hebben we buiten helaas niets te zoeken!

Morgen is wederom een bootloze dag want met windkracht zeven hebben we buiten helaas niets te zoeken...

Morgen is wederom een bootloze dag want met windkracht zeven hebben we buiten helaas niets te zoeken.

Morgen is wederom een bootloze dag want met windkracht zeven hebben we buiten helaas niets te zoeken. Uiteraard hebben we voor morgen ook weer wat leuks verzonnen, maar dat laten we even voor het volgende verslag...

Morgen is wederom een bootloze dag want met windkracht zeven hebben we buiten helaas niets te zoeken. Uiteraard hebben we voor morgen ook weer wat leuks verzonnen, maar dat laten we even voor het volgende verslag.

Morgen is wederom een bootloze dag want met windkracht zeven hebben we buiten helaas niets te zoeken. Uiteraard hebben we voor morgen ook weer wat leuks verzonnen, maar dat laten we even voor het volgende verslag.

Visdag 3 over & out.

Visdag 3 over & out.

De eerdere verslagen vind je hier:
https://beet.nl/visreis-nl-verslag-wout-leeuwen-noorwegen-festival-1/;
https://beet.nl/visreis-nl-verslag-wout-leeuwen-noorwegen-festival-2/.

Website: www.visreis.nl.