Groothandel Arca heeft dit jaar ook het pakket aan producten van Loomis & Franklin voor het vliegvissen verder uitgebreid.

De vliegenhengels van Loomis & Franklin zijn al erg geliefd in de Benelux.

De vliegenhengels van Loomis & Franklin zijn al erg geliefd in de Benelux.

De nieuwe, ultra lichte Loomis & Franklin ULT Fly Reel uit het assortiment van groothandel Arca is beschikbaar in de kleuren ‘Titan’ en ‘Gold’. De uitvoering met een diameter van 75 millimeter is ontworpen voor de lijnklassen #1, 2 en 3, de uitvoering van 85 mm voor de lijnklassen # 4, 5 en 6.

De Loomis & Franklin ULT Fly Reel is een sieraad onder elke lichte vliegenhengel, daarbij is de vliegenreel ook uitgevoerd met een solide slipsysteem. Er zijn voor deze vliegenreels ook extra reservespoelen beschikbaar, zodat je aan de waterkant sneller van vliegenlijn kunt wisselen.

Vliegenreels voor het ultra lichte vliegvissen.

Vliegenreels voor het ultra lichte vliegvissen.

Door het gladde oppervlak van de mantel blinken de nieuwe Loomis & Franklin LMF XP Sense vliegenlijnen uit bij het werpen over gemiddelde tot grote afstanden. Door het gladde oppervlak hebben de vliegenlijnen nauwelijks weerstand bij het glijden door de geleideogen op de vliegenhengel.

De drijvende LMF XP Sense vliegenlijnen zijn beschikbaar in dubbel taps (DT4F, DT5F) en in weight forward / torpedo (WF4F, WF5F, WF6F). De vliegenlijnen zijn voorzien van lussen aan beide uiteinden en uitgevoerd in licht grijs / perzik (DT) en licht grijs / wit (WF). Met deze vliegenlijnen heb je de juiste lijnen in handen voor het lichte vliegvissen op forel, vlagzalm, baars en allerlei witvissoorten.

Nauwelijks weerstand bij het laten schieten van de vliegenlijn.

Nauwelijks weerstand bij het laten schieten van de vliegenlijn.

De Loomis & Franklin LMF XP Sense – Extra Distance vliegenlijnen uit het aanbod van Arca zijn super gladde vliegenlijnen waarmee grote afstanden binnen werpbereik komen. De vliegenlijnen hebben nauwelijks rek, zodat aanbeten goed voelbaar zijn. De Micro Pitch structuur en het super gladde oppervlak van de mantel maakt dat de vliegenlijn gemakkelijk door de geleideogen glijdt.

De Loomis & Franklin LMF XP Sense – Extra Distance vliegenlijnen zijn verkrijgbaar in de lijnklassen #7/8 en 8/9, dit in drijvend (geel/oranje) en fast intermediate (donkergroen/oranje).

Vliegenlijnen met nauwelijks rek.

Vliegenlijnen met nauwelijks rek.

 

www.arca-bifa.com