Maandag 27 maart – Blij

We gaan het Cinnetic Skrei festival omdopen in het Cinnetic Blij festival. Want wat een feest was het vandaag. Schitterend weer en enorme hoeveelheden vis met twee gesneuvelde PR’s.

Door Lars Nieuwenhoff

Bart, Ed, Ad en John zijn vanmorgen akelig vroeg opgestaan in de hoop de beroepsvissers voor te zijn.

Bart, Ed, Ad en John zijn vanmorgen akelig vroeg opgestaan in de hoop de beroepsvissers voor te zijn. En gezien de vangsten is dat gelukt! De mannen hadden binnen een uur drie kisten vol, waarmee ook zij hun quotum voor filet vol hadden.

Achter elkaar jaste hij de vissen uit de plas.

Ed had de lopende band aangezet, en dit keer niet voor bloemen, maar voor kabeljauwen. Achter elkaar jaste hij de vissen uit de plas. Hij ging helemaal los. Alleen een sneeuwstorm kon hem stoppen… en die kwam er kortstondig.

Alleen een sneeuwstorm kon hem stoppen… en die kwam er kortstondig.

Bart was het echte ijskonijn, want gedurende de sneeuwstorm bleef hij door ploeteren – met sneeuwbril op – om maar een grote skrei te vangen en dat lukte uiteindelijk met een 118 cm vis.

Ook met zonnebril op.

Ed ving uiteindelijk wel de grootste aan boord: 123 cm. John was de rubberkoning vandaag, maar dan in de negatieve zin van het woord; bijna al zijn shads zijn te grazen genomen en staartloos geretourneerd. Tijdens het avondeten zat hij nog nieuwe boddies aan koppen te plakken om morgen maar weer goed beslagen ten ijs te kunnen komen.

Uit de diepte.

Ad had een wat mindere dag. Na de afgelopen dagen een aantal keren lijnbreuk te hebben gehad, was zijn kunstaascollectie behoorlijk gedecimeerd en probeerde hij te redden wat er te redden viel, maar dat was geen gemakkelijke opgave, want de skreien hadden vandaag geen zin in zijn aas.

Ze hadden het vandaag gemunt op de hoofdprijs.

De Belgen o.l.v. een herstelde Frank, hadden het vandaag gemunt op de hoofdprijs, ondanks dat die al virtueel in het bezit is van hun ploeggenoot en reserve-Belg Jeantino. Frank deed er alles aan om het geluk vandaag zijn kant op te laten komen en hij had zelfs bij Jantino diens gelukspilker van gisteren weten te ontfutselen.

De dagprijs is wederom naar de Belgische ploeg gegaan.

Maar waar twee honden vechten om een been… in dit geval een ‘skrei’, bleek Serg de echte geluksvogel te zijn. Hij ving een 125 cm grote skrei van 22,5 kg en verovert hiermee voorlopig de derde plek in de wedstrijd. Greg scoorde er één van 118 cm en Frank ving er één van 113 cm. En daarmee is de dagprijs wederom naar de Belgische ploeg gegaan.

Het is een fantastische dag geworden.

Vandaag mocht ik bij Henk, Rein, Joost en Sjoerd aan boord stappen. Het is een fantastische dag geworden en we zijn tot bijna 20.00 uur op het water geweest omdat we zo lekker aan het vangen waren. De hele dag door, op één experimentje na (we gingen vissen op een zeer verleidelijke bult die ‘Kveitegrunnen’ – Noors voor heilbotstek – heet, zes mijl buiten de ‘skrei hotzone’), vingen we vis, de hele dag door.

We vingen vis, de hele dag door.

Op enig moment lagen we op een plek van 80 meter diep en was het water tot 30 meter onder de oppervlakte volgestapeld met skrei. Ongelooflijk, wat een hoeveelheid vis, allemaal parende kabeljauwen.

De hele grote vissen hebben we niet weten te vinden, maar we schatten het exorbitante aantal van meer dan 250 vissen in de boot te hebben gehad

De hele grote vissen hebben we niet weten te vinden, maar we schatten het exorbitante aantal van meer dan 250 vissen in de boot te hebben gehad, waarvan een aantal 110+ cm vissen, die overigens allemaal op twee na zijn teruggezet.

Dromen zijn dus geen bedrog…

Kortom, er waren vijf blije mannen aan boord van de Lizzy! Dromen zijn dus geen bedrog…

Morgen ziet het weer er wederom goed uit, dus waarschijnlijk kunnen we weer naar de skrei-stekken toe varen.

Morgen ziet het weer er wederom goed uit, dus waarschijnlijk kunnen we weer naar de skrei-stekken toe varen!

Morgen ziet het weer er wederom goed uit, dus waarschijnlijk kunnen we weer naar de skrei-stekken toe varen...

Morgen ziet het weer er wederom goed uit.

Morgen ziet het weer er wederom goed uit!

Morgen ziet het weer er wederom goed uit...

Morgen ziet het weer er wederom goed uit, dus waarschijnlijk kunnen we weer naar de skrei-stekken toe varen. “Grote blij” zou Rob, één van onze gidsen, zeggen. Dit is wat iedere visser een keer wil meemaken: dus #jointheclub.

Dit is wat iedere visser een keer wil meemaken.

Dit is wat iedere visser een keer wil meemaken!

Website: www.visreis.nl.

Verslagen van de overige dagen:
https://beet.nl/visreis-nl-cinnetic-skrei-festival-2023-4/
https://beet.nl/visreis-nl-cinnetic-skrei-festival-2023-3/
https://beet.nl/visreis-nl-cinnetic-skrei-festival-2023-2/
https://beet.nl/visreis-nl-verslag-skrei-festival-2023-1/