We wisten het natuurlijk allang, maar er verschijnen steeds vaker onderzoeken die het onderschrijven: vissen is goed voor je gezondheid! Ga dus maar weer terug naar de basisverzekering, wanneer je de zorgverzekering vergelijken gaat en haal de hengel uit de kast. Het is tijd om te vissen! Ben je benieuwd waarom vissen zo gezond voor je is? Wij vertellen het je graag!

Net zo gezond als wandelen

Veel mensen denken bij vissen aan relaxen in een luie stoel met een biertje in de houder en de blik passief gericht op de dobber. Diegenen die vissen weten echter dat er ook flink wat bewogen wordt. Niet alleen moet je zo nu en dan je hengel uitgooien, maar je moet natuurlijk ook je vis binnenhalen, nieuw aas aan je haak doen, naar je visstek lopen en wat dacht je van het opzetten van de tent? Al met al verbrand je door te vissen net zoveel calorieën als wanneer je gaat wandelen. Helemaal niets mis mee dus!

Ideale therapie in meerdere aspecten

Vissen is voor iedereen, ook voor jongeren, een geweldige therapie. Tijdens het vissen is er voldoende ruimte om sociale banden aan te leggen. Bovendien blijken zelfs kinderen die veel energie hebben zich vaak makkelijker te concentreren, wanneer ze rustig aan de oever zitten. Tot slot blijkt dat de hengelsport PTSS-symptomen kan verminderen. Zo zou je door het vissen minder depressie, stress en angst kunnen gaan ervaren.

Een sportieve hobby zonder veel blessureleed

De kans dat je een blessure oploopt tijdens het vissen is relatief klein. Daarom heb je ook geen aanvullende zorgverzekering nodig om deze sport met vertrouwen te kunnen beoefenen. Omdat vissen niet al te inspannend is, is het ook geschikt voor iedereen. Of je nu goed of niet zo goed ter been bent, vissen kan eigenlijk altijd wel. Ook als je niet al te mobiel meer bent, is vissen de manier om je sociale cirkel uit te breiden en al bestaande contacten te versterken. Ook kan vissen zeer goed voor je eigenwaarde zijn (zeker als je af en toe een joekel van een vis vangt!)

SAMSUNG CSC

Lekker de natuur in

Eén van de beste dingen van de vissport? Je zit lekker buiten! Er is toch niets beter voor lichaam en geest dan jezelf te trakteren op een middagje aan het water? Volgens een studie die werd uitgevoerd aan de Universiteit van Essex draagt lichamelijke activiteit in de natuur bij aan een verhoogd zelfvertrouwen. Tevens zou het de stemming verbeteren. Alle reden dus om lekker van de natuur te genieten door te gaan vissen. Zorg er wel voor dat de natuur zo mooi blijft als hij is. Doe dit door middel van duurzaam vissen.