What a day!

Na de taaie dag van gister waren we vreselijk gemotiveerd om er vandaag weer 100% voor te gaan en met succes! De drie boten vol oestrogeen gingen vanmorgen met volle vaart richting een baai waar wij via Navionics alle vertrouwen in hadden.

Door Nathalie van den Berg
Visreis.nl

Al snel gingen de pilkers, de shads en de takels met koolvis richting de bodem en oh oh oh, wat een vangsten! Echt, ongekend!

Al snel gingen de pilkers, de shads en de takels met koolvis richting de bodem en oh oh oh, wat een vangsten! Echt, ongekend!

Ja! Dikke vis!

De boot met kapitein Alma lag op een plateau met een groot verlangen naar heilbot. Haar vismaten van de dag waren Jet en Janneke. Alma zat met een shad te vissen en ineens ging de slip tekeer… Ze draaide hem vervolgens wat dichter en zette de haak: Ja! Dikke vis! Hangen!

Een prachtdag dus!

De andere dames haalden snel hun hengel binnen en stonden al klaar met camera en gaf. Na een lange dril kwam de vis eindelijk boven en ze stonden alle drie met hun mond open, Jet riep het als eerste: HEILBOT! Een heilbot van rond de 70 cm kwam naar de oppervlakte en, net op het moment van willen gaffen, gebeurde ongeveer het lulligste wat er op zo’n fantastisch moment kan gebeuren… De vis schoot los… Ook Janneke heeft een heilbot gevoeld maar niet kunnen vangen. Jullie raden nooit waar deze ladies morgen weer te vinden zijn!

Een prachtdag dus!

Maar, op deze heilbot-boot zijn de rest van de dag schelvis, koolvis en kabeljauw gevangen. Een prachtdag dus!

Hoe beschrijf je zoiets? Hoe zit je overweldigende adrenaline-rushes via woorden online?

Ik zat vandaag aan boord met Hendrikje en Marjan, wij gingen al snel richting een wat dieper deel van de baai. Pilkers eraan en vissen maar! Wat wij hebben meegemaakt is echt zo te gek. Ik weet eigenlijk niet eens waar ik moet beginnen. Hoe beschrijf je zoiets? Hoe zit je overweldigende adrenaline-rushes via woorden online?

Blauwe pilker eraan, naar de bodem en actief opvissen. BAM!

Blauwe pilker eraan, naar de bodem en actief opvissen. BAM! Halverwege, een dikke BAM en direct een kromme hengel en een gierende slip! Jullie moeten weten dat ik met heel licht materiaal aan het vissen was en ik heb me af en toe echt afgevraagd of de hengel het wel zou houden. Gelukkig ging dat helemaal goed! Koolvissen tussen de 80 en 100 cm, als torpedo’s door het Noorse water, wat een fantastische sportvis is dit!

Ook Marjan en Hendrikje hadden de dag van hun leven. Hendrikje, een echte feeder wedstrijdvisser had voor ze aan deze reis begon nog nooit op zee gevist en ze is nu dus voorgoed verpest, ha ha… De kabeljauwkoningin was ze vandaag! Haar grootste was 92 cm en wat genoot ze van elke dril. Zo blij, zo ontzettend blij! Marjan ving o.a. een koolvis 97 cm. Lees dat nog eens, 97 cm! Ik heb zomaar het idee dat we morgen allemaal met flinke spierpijn lopen!

Zwaar onder de indruk van de kracht van deze torpedo’s en nu pas klaar met fileren.

Boot 3, met als bemanning – correctie bevrouwing – Sonja, Bianca v.d. Kolk en Bianca Valk (Vismeid) en Saskia hebben vandaag ook wel meer dan 20 vissen gevangen, waaronder kabeljauw, makreel en ook een aantal XL koolvissen! Zwaar onder de indruk van de kracht van deze torpedo’s en nu pas klaar met fileren: Ze zitten hier te stralen van top tot teen.

Al met al krijgt deze derde visdag van ons allemaal een hele dikke 10 met een strik er omheen!

Al met al krijgt deze derde visdag van ons allemaal een hele dikke 10 met een strik er omheen!

Deze dag, inclusief de pannenkoeken van Jet, maakt de hele week al een succes.
Thank you Saltstraumen!

Thank you Saltstraumen!

Bekijk ook de verslagen van de eerdere dagen:
https://www.beet.nl/dag-1-women-only-week-visreis-nl-2023/
https://www.beet.nl/dag-2-women-only-week-visreis-nl-2023/