JORIS NIEUWENHOFF – De carrousel van teams is 1 dag doorgedraaid en de teams hebben allemaal een nieuwe uitdaging vandaag.

Vandaag zijn Roland, Henk en Bart gaan bootvissen met natuurlijk aas. Op de eerste plek was het meteen raak. Binnen de minuut had iedereen zijn eerste vis gevangen. En dat was een voorbode van een mooie visdag. Niet de reusachtige soorten maar wel heel veel soorten. Alle kleuren van de eredivisie zijn voorbijgekomen en vanuit zo’n lokale houten boot is dat een bijzondere belevenis. De bonus van de dag was bij hen de African pompano die met een visje op de free line werd gevangen.

Ronald, Mark en Mike gingen kantvissen met natuurlijk aas. Nadat de eerste 10 triggerfish in een mum van tijd gevangen werden schakelden Ronald en mark over op de haaien. Mike ging nog even door met de triggerfish wat ook niet raar is want het zijn stuk voor stuk sterke en hele mooie vissen. Met nog 6 haaien, parrotfish en ruim 30 triggerfish hadden ze ook een geslaagde dag. Volgens de mannen kregen de lokale gidsen vandaag een 10 voor hun werk. De 100 gram strandhengels waren, zodra de haken leeg waren, in een mum van tijd weer van aas voorzien door de gidsen en daar waren ze zeer over te spreken.

Karl Heinz, Sandro en gastvisser Arjan gingen vandaag kunstaasvissen vanaf de kant. Geen gemakkelijke opgave maar op een mooie ondiepe plaat hebben we al wadend toch ruim 30 vissen bij elkaar weten te vangen. Triggerfish, horse eye jack en Karl Heinz en Arjan gingen nog met natuurlijk aas gericht op kleine haai en daarbij kwamen er 4 naar boven en ook nog wat murene, grouper en lipvis.

Bart, Pim en John hebben vandaag gejigd en op de heen- en terugweg getrold. Tijdens het trollen waren er twee tonijnen die zich aan de pluggen vergreen en op de terugweg nog een mooie wahoo van 149 cm en 15 kilo. En tijdens het jiggen hebben ze maar liefts dertig almaco jacks gevangen. Geen grote exemplaren maar soms zaten er zelfs twee vissen aan elk 1 assist haak en waren er dus dubbel hook ups.

Dave, William en Michiel gingen vandaag gericht op grote haai vanaf de kant. Ze hebben 5 aanbeten gehad. 1 daarvan was niet te houden en daarbij knapte de lijn, drie andere waren zusterhaaien en die waren te klein om het grote aas te kunnen pakken maar ze vingen wel een enorme horse eye jack (op haai aas notabene) en dat is toch wel een serieuze vis. Tussen door hebben ze met lichte spinhengels nog vanaf de kant wat kleinere vissen gevangen.

Lars en Thijs zijn vandaag gaan vissen op marlijn en tijdens deze dag kwamen ze op een gegeven moment een paar haaien tegen. En Thijs had die nog op zijn bucketlist staan. Dus vervolgens een halve tonijn aan de haak en langzaam rond varen en de eerste haai kreeg het aas niet goed te pakken maar bij de tweede was het wel raak. Een serieuze hamerhaai was het haasje. Thijs natuurlijk erg blij met deze mooie en bijzondere haai en dus ook hier blije gezichten.

Maar ook de keuken hier krijgt weer een dikke tien. De dames onder leiding van Isabelle, de vrouw van Michael, hadden vanavond het volgende geregeld. Sashimi van wahoo en sojasaus, gefrituurde wahoo ballen, kippenpoten in kokosmelk, rijst, friet, roerbak kool, almaco jack uit de oven en dat allemaal in XL-uitvoering. De biertjes zijn koud en smaken goed. Volgens mij komt niemand wat te kort.

|> LEES ALLE UPDATES