Van 1 tot en met 3 oktober vond de WCC 2020 (World Crank Cup) plaats in Nederland. Tijdens deze driedaagse roofviswedstrijd is alleen vissen met crankbaits toegestaan. Quantum pro-staffer Hendry Vis won deze wedstrijd en verteld ons meer over zijn aanpak.

De voorbereiding voor Hendry en Quantum teamgenoot Gerald Vierhout begon al in de zomer. Beide vissers vissen veel op onder andere de Oude Maas en de Merwede, die deels het parcours van de WCC vormen. Tijdens de trainingssessies werden snoeken, snoekbaars, baars en roofblei gevangen; deze vissoorten dien je ook tijdens de wedstrijd te vangen. Zo kregen ze meer info over de beste stekken en tevens de momenten waarop deze productief waren.

Dag 1 WCC 2020

Op de eerste dag ving Hendry om af te trappen een prachtige (verdwaalde?)  zeebaars als bijvangst; schitterend, maar helaas telde deze niet mee. Na een paar uur kwamen baars, snoekbaars en een roofblei in de boot. In de middag volgde de verlossen snoek, waardoor zijn lijst vol was en hij tevens een bonuspunt verdiende. Met een tweede plek in het klassement een goede start!

Dag 2 WCC 2020

De tweede dag verliep nog beter en na slechts 2,5 was zijn ‘kaart’ al vol. Hij behield hiermee zijn tweede plek in het algemeen klassement. Na twee dag kon Hendry opmaken dat ‘juiste plek, op juiste tijd’ erg belangrijk was. Door het getij komt op sommige stekken aasvis in de problemen. Als je hier een uur te vroeg vist, dan krijg je soms geen beet.

De laatste wedstrijddag WCC

De laatst dag door de ogen van Hendry: “In dit veld met hele goed vissers zijn de verschillen klein, dus het beloofde een spannende dag te worden. De dag begon heel goed met twee snoekbaarzen in het eerste uur, beide knalden op de Mann’s Loudmouth II.

Daarna schakelde ik over op een baars- en roofbleivisserij, maar deze soorten waren niet zo actief als de vorige dagen. Uiteindelijk ving ik mijn roofblei op een Mann’s 8- minus. Rond 12.00 uur hoefde ik alleen nog een snoek te vangen. Daarvoor verkaste ik naar een rivierstek 25 kilometer verderop. Dat bleek een gouden zet, want na 10 minuten ving ik een massieve 48 cm baars op de Loudmouth II. De volgende worp leverder een snoekbaars op, maar ik had nog steeds de snoek nodig om te kunnen winnen… Ik volgde het live scorebord en de spanning steeg. Toen ik uiteindelijk een 64 cm snoek ving, besefte ik dat ik weliswaar deze soort kon afstrepen, maar dat de vis te kort zou zijn…

WCC 2020 Hendry Vis

Het laatste uurtje

Met nog één uur te gaan ging ik naar een plek waar ik op de eerste dag een snoek loste. In de stromende regen kreeg ik een felle beet, maar ik loste de vis al snel! De vis zou er vast nog liggen, dus zette ik door. Een paar worpen later haakte ik weer een vis en kon ik een 88 cm snoek landen, de grootste van de dag. Dankzij deze vis schoof ik een plekje op en won ik de WCC 2020.

Het podium – WCC 2020:

  1. Hendry Vis
  2. Pierre Johnen
  3. Willem Stolk

WCC 2020 Hendry Vis

Welke setup gebruikte Hendry?

  • Voor het snoekbaarsvissen gebruikte ik een Quantum Smoke S3 spinning rod (5-35 gr werpgewicht) met een Smoke S3 model #30 werpmolen en een 10/00 Smoke gevlochten lijn.
  • Voor het baarsvissen voornamelijk de medium light US Vapor baitcaster met een Smoke S3 reel en fluorocarbon.
  • Snoek: de medium heavy US Vapor baitcaster met 17/00 Smoke braid.
  • Kunstaas: heel vis vis ving ik aan de Mann’s Loudmouth II en de Mann’s Baby 8- minus in de kleur ‘real shiner’.

MEER ROOFVISSEN? / KLIK HIER