Vorig weekend was het NL kampioenschap feedervissers, het komende weekend vallen in het dobbervissen de beslissingen bij de senioren. Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober worden respectievelijk wedstrijd 3 en 4 gevist van deze competitie gevist. Na deze twee wedstrijden mogen zowel het winnende team als de winnende individuele visser zich officieel Kampioen van Nederland noemen.

Er zal worden gevist op het Lateraalkanaal nabij Buggenum in het noorden van Limburg. Op dit parcours wordt normaal in deze tijd van het jaar best goed gevangen en dit water staat allereerst bekend om zijn goede voornvangsten. Lees in dit artikel nog meer goede herfststekken.

NK vissen parcours stek

Lateraalkanaal: technische visserij

De visserij hier is best bijzonder te noemen, met regelmatig wisselende stromingen en ook met water dat zomaar 20 tot 30 centimeter kan opkomen en ook weer zakken, is de visserij best technisch te noemen. Ook zijn er hier soms heel veel zwartbekgrondels te vangen vaak, kortom een hele interessante visserij al met al.

Hoe staat het ervoor?

Er zijn al twee wedstrijden gevist in deze categorie. Beide wedstrijden werden gevist langs de oevers van het Noord Hollands Kanaal, nabij Ilpendam. Team Limburg 1, bestaande uit de teamleden John Savelkoul, Jo Adriolo, Thijs Lupsen, Dieter Friederichs en Danny Flipsen wist daar een aardige voorsprong op te bouwen.

Met nog twee wedstrijden te gaan op een parcours dat men kent als hun broekzak, lijken zij de beste kans te hebben op de eindoverwinning. Niets is echter zeker in de wedstrijdvisserij en dus zijn verassingen zomaar mogelijk.

Hoe laat kom je kijken?

Zowel op zaterdag als op zondag zal er worden gevist van 11.00 tot 15.00 uur. Het is voor iedere wedstrijdvisser interessant om eens zo’n wedstrijd te volgen.

Zorg dat je op tijd bent, want juist de voorbereidingen en hier zeker ook de periode van zwaar voeren die 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd begin,t zijn de tijden dat er heel veel te zien is!

KLIK HIER VOOR DE COMPLETE LIJST WITVIS ARTIKELEN!