Na een koud voorjaar waarbij veel zomersoorten in zee enkele weken achter de feiten aanliepen, is nu toch wel de periode aangebroken dat de tong – zomervis bij uitstek – weer goed gevangen kan worden. Nog nooit tong gevangen? In dit artikel uit het Beet archief gaan John Beun en Dennis Cornielje de Noordpier op om tot in donker te proberen een tong te vangen.

De heren beginnen hun missie bij daglicht… 

 

Hoogovens

De beste gebieden voor de tong zoeken we meestal in het Noordzeekanaal, de Nieuwe Waterweg/Nieuwe Maas of bepaalde delen van Zeeland. John en Dennis durven het ook wel aan op de Noordpier in dit artikel. Onder de rook van de hoogovens moet het normaal gesproken wel lukken om een mooie tong te verschalken, aldus de twee zeevissers. Maar ja, het blijft vissen!

Witte afhouders met rode Amnesia, en lichtgevend lood…

De Tata Steel en IJmuiden blijven duidelijk zichtbaar…

Taai

De dagen voor de missie blijkt de visserij bijzonder taai op de pier. Hoewel we met John Beun en Dennis Cornielje genoeg kennis in huis hebben, is het toch afwachten of die ruw aanvoelende platvissen het spelletje mee willen spelen. Dennis en John zijn realistisch ingesteld; het wordt moeilijk vandaag, zoveel is zeker. Maar zij gaan er alles aan doen om deze missie te laten slagen!

Meer lezen? Klik hier om het artikel verder te bekijken.