LARS NIEUWENHOFF – Vandaag begon het toch echt een beetje op de editie van 2023 te lijken; een temperatuurtje van net onder het vriespunt, een 4 Beaufort die het liet aanvoelen als ware het -10 graden, en ’s middags zelfs een zonnetje, waardoor de jassen even uit konden. De vangsten waren vandaag best goed. Iedereen kon naar buiten, en heeft daar zeer geregeld vis gevangen.

Sjoerd, Bart, Joost en Henk zijn vandaag nog in de weer geweest om de laatste kilo’s vis te vangen om mee te nemen. Ze vingen noordwestelijk van Loppa een aantal fraaie kabeljauwen, allemaal in de lengte 80 tot 100 cm. En Sjoerd plukte er nog een heilbot van ruim 80 cm tussenuit.

Team België heeft een rondje Loppa gedaan en heeft ook de hele dag door vis gevangen. Geen uitzonderlijke dingen, maar wel weer een goede dag met veel actie!

Arie, Rob, Frank en Gerard zijn zuidwestelijk van Flua geweest en hebben daar een paar hele mooie lange driften gemaakt waarbij er continu vis bovenkwam. Wat erg jammer was is dat Gerard wederom een grote heilbot haakte. Eerst dacht hij vast te zitten totdat er heel gestaag een stoomtrein op gang kwam onderwater. Helaas loste de haak al snel, maar dit was wederom het bewijs dat er hele grote jongens rondzwemmen. Arie was de bofkont deze dag en waarschijnlijk ook deze week, want hij plukte net voor het eindsignaal nog even een kabeljauw van 132 cm weg! Wat zou deze dame gewogen hebben in de paaitijd? Gefeliciteerd Arie!

De wedstrijd ligt daarmee weer op z’n kop: 1. Arie 132 cm, 2. Gerard 119 cm, 3. Greg 114 cm.

’s Avonds hebben we het einddiner ‘alvast’ genuttigd. Cor en Patricia hebben zelf eland-hamburgers gedraaid, en aangevuld met koteletten en worsten van de BBQ, heerlijke aardappelsalade, frieten, salade, broodjes en stokbroden werd dit een fantastische maaltijd. Wat hebben we zitten bunkeren en wat was het weer gezellig in het Pråthuus. Altijd weer een hoogtepunt in deze Skreifestival-week.

Vanavond hebben we trouwens ogen op steeltjes en wordt er menig wekkertje gezet, want waarschijnlijk is er noorderlicht te zien. Wat een diverse week is het zo geworden! Morgen de slotdag. Om 17 uur moet iedereen binnen zijn en wordt de eindtabel gemaakt en kunnen we misschien in het verslag opnemen dat we een +50kg heilbot-zwemmer in de groep hebben. Maar niets is zeker en zeker ook niet verplicht.