LARS NIEUWENHOFF – Dag 8; de laatste visdag alweer! Wat een mazzel hebben we gehad dat we alle dagen hebben kunnen vissen. Want ook vandaag, net zoals de voorgaande 3 dagen, leek het erop dat we niet verder konden varen. Maar ter plaatse bleek alles anders te zijn.

Arie, Gerard, Rob en Frank zijn het Bergsfjord uitgevaren, maar bij de monding van het fjord bleek het toch wel onstuimig te zijn. Zij hebben geprobeerd daar nog wat goede vissen te verleiden, maar dat bleek lastig. Dus zijn zijn op tijd naar de haven teruggekeerd om te beginnen aan de schoonmaak van de boot en het pakken van de koffers.

Zelf ben ik meegegaan met Team België. We besloten om vandaag gericht op heilbot te gaan vissen en gingen daarom richting Flua, waar de voorgaande dagen redelijk veel actie was. De heenvaart was gemakkelijk met wind in de rug, maar we merkten al wel dat er fors wat wind over de plas joeg.

Door de zuidoostelijke richting leek het erop dat we precies in de windschaduw van het land konden vissen, maar ter plaatse bleek dat toch echt anders te zijn. Er lag een soort scheidslijn op het water met aan de ene kant visbaar water en aan de andere kant een woelige zee. We hebben één drift geprobeerd, maar dreven zo’n 4 km/u en dat is echt te hard met een diepte van 60 meter. Toen hebben we maar omgeschakeld en zijn we wat visbare plekken westelijk van Loppa gaan afstruinen, op zoek vis. Uiteindelijk hebben we wat kabeljauwen, lommen, zeewolven en schelvis gevangen, maar veel was het niet.

Joost, Sjoerd, Henk en Bart daarentegen hebben de beste dag deze trip gehad. Ze zijn noordelijk van Loppa gaan vissen op dieptes van 60 tot 80 meter en hebben 2 heilbotten van ongeveer een meter en zo’n 200 kabeljauwen in de boot gehad. Daar zat een aantal meter-plus kabeljauwen tussen en Sjoerd spannende de kroon met een vis van 1,21m. daarbij verspeelde hij met de Big Bob nog een vis die een stuk groter aanvoelde! Al met al een ware finale van de mannen!

Uiteindelijk was iedereen om 17.00u in de haven terug, hebben we de boten gepoetst en ingeleverd en stond er nog de prijsuitreiking in de planning. Enkelen van de deelnemers hadden echter pas net in de groepsapp gezien dat het scorebord door Sjoerd’s vis nog op z’n kop ging, waardoor Greg van het podium tuimelde. Dat was dus een kleine verrassing. De prijzen zijn uiteindelijk als volgt verdeeld: 3e Gerard met een kabeljauw van 119 cm, 2e Sjoerd met 121 cm en 1e Arie met een machtige vis van 132 cm. De winnaars kregen een waardebon van onze sponsor Savage Gear, te besteden naar eigen inzicht, van resp.  100,-, € 200,- en € 300,-.

We sloten de visdag af met onze fantastische traditie, de dip in de haven voor de 50+ kg heilbot. Henk heeft na 6 jaar (minstens 4 weken per jaar vissen) eindelijk zijn 50+ kg heilbot gevangen; 154 cm en 51 kg! De speciale Visreis.nl 50+ kg heilbot boxershort wordt nagestuurd!

Na afscheid te hebben genomen van Cor en Patricia, begon het grote inpakken. Rond 12 uur gingen de laatste lampjes uit en stond al bagage klaar voor vertrek. Morgen om 04.00u gaat het wekkertje en hebben we een forse reis voor de boeg: met de snelle ferry naar Hammerfest, overstappen op de ferry naar Alta, transfer met taxi naar het vliegveld, vlucht naar Oslo, vlucht naar Kopenhagen, vlucht naar Amsterdam, rit naar huis. Nu maar duimen dat alle bagage aankomt!

Namens Visreis.nl wil ik Arie, Gerard, Rob, Frank, Greg, Serge, Frank, Jeantino, Joost, Sjoerd, Henk en Bart en ook Cor en Patricia van Loppa Seafishing bedanken voor deze fantastische week. Tot volgend jaar!

|> ALLE UPDATES SAVAGE GEAR SKREIFESTIVAL 2024