Op vrijdag 2 tot en met zondag 4 oktober werd de Team Topcompetite Feedervissen 2020 gehouden, oftewel het Nederlands Kampioenschap feedervissen. Voor de eerste keer werd deze competitie vervist over slechts drie wedstrijden en op drie opeenvolgende dagen. De oostelijke oever van het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel was het strijdtoneel voor 18 teams met elk vier vissers.

Dit parkoers is al heel vaak een goed water gebleken voor dit soort wedstrijden, maar dit jaar vielen de vangsten toch wat tegen. Misschien heeft de relatief lage waterstand er iets mee te maken, hoe dan ook was iedere gevangen vis heel erg belangrijk. Welk team werd Nederlands kampioen? Welke individuele visser werd Nederlands kampioen feedervissen?

feedervissen amsterdam rijnkanaal

Team Topcompetite Feedervissen 2020 in een notendop:

 • Team Preston Innovations houdt huis op eerste dag van de Team Topcompetite Feedervissen 2020; Jan-Willem Nijkamp individueel op plek 1. Lees verslag dag 1 hier.
 • Ook tweede wedstrijddag prooi voor team Preston Innovations; teamleden v/d Stadt en v/d Ende leiden individueel klassement met 3 punten. Lees verslag dag 2 hier.
 • Dutch Feeder Squad 1 en 2 maken de diens uit op wedstrijddag 3, maar team Preston Innovations wint overal ruim. Individueel brand de strijd tussen v/d Stadt en v/d Ende. Lees hier dag 3.

Team Topcompetite Feedervissen 2020 – TEAM UITSLAG

Kampioen van Nederland in het Feedervissen werd:

 1. Team Preston Innovations – 43 punten
  Dit team bestaat uit Marco Hofman, Ben van Eck, Danny v/d Ende en Arnout v/d Stadt. Met respectievelijk 10 + 13 + 20 punten behaalde men dus in totaal 43 klassementspunten.
 2. Team JWP Waterservices  – 62.5 punten
  Met teamleden Jan-Willem Plekkenpol, Martijn Kroes, Edwin Timmer en Ramon Ansing. Met 19 + 25,5 + 18 behaalde men in totaal 62,5 klassementspunten.
 3. Dutch Feeder Squad 1 – 69 punten
  Het podium werd vol gemaakt met de teamleden Jan Willem Nijkamp, Theo Leirik, Corne Klop en Jurgen Spierings. Zij eindigden met 69 klassementspunten (21,5 + 30 + 17,5).De respectievelijk vierde en vijfde plaatsen waren voor Team MAP Lauwe met in totaal 80 klassementspunten (24 + 30 + 26) en Dutch Feeder Squad 2 met 80,5 klassementspunten (28 +36,5 + 16). Over kleine verschillen gesproken….

Team Topcompetite Feedervissen 2020 – UITSLAG INDIVIDUEEL

Kampioen van Nederland Feedervissen Individueel werd:

 1. Arnout v/d Stadt, 5 punten
 2. Danny v/d Ende, 6 punten
 3. Piet v/d Heuvel, 9 punten

Arnout van de Stadt Nederlands kampioen feedervissen 2020

Uitslag Team Topcompetite Feedervissen 2020-02Met een tweede plek in het vak op de eerste dag, de vakwinst op de tweede dag en nog eens een tweede plek op de beslissende derde dag (na een hele belangrijke vis zo’n kwartier voor tijd), telkens in vakken van 16 vissers, mag je zeggen dat je verdiend de titel hebt gewonnen. In totaal vijf klassementspunten over drie dagen is natuurlijk een ronduit fantastisch resultaat!

Tweede plaats voor Danny v/d Ende

Op de tweede plek eindigde Danny v/d Ende. In totaal zes klassementspunten is gewoon ook een geweldige prestatie. Eigenlijk goed genoeg om het kampioenschap te verdienen maar er kan slechts een winnaar zijn natuurlijk. Waar bij Arnout die laatste vis in het net kwam lukte dat niet bij Danny waarmee het verschil uiteindelijk is uitgelegd. De tijd van Danny komt wel, dat kan bijna niet anders als je nog zo jong en toch al zo talentvol bent.

Derde plaats voor Piet v/d Heuvel

Het Individuele podium werd gecompleteerd door Piet v/d Heuvel die na zijn tweede en zesde plek in zijn vak op de eerste twee dagen vandaag de hele wedstrijd, en dus ook zijn vak won. Negen klassementspunten dus in totaal.

Deze uitslagen  zijn officieus; in de loop van maandag 5 oktober wordt de officiële uitslag v op de SVN site wordt gepubliceerd.