VISREIS.NL – Dag drie van het Wout van Leeuwen Noorwegen festival is gevist. Met werkelijk prachtige weersomstandigheden golden er deze dag geen restricties als het ging om de vaarafstanden en dus werd door menigeen gekozen om ver uit te gaan, hopend op die knots van een kabeljauw of zo’n heilbot van het formaatje deur!

Joris ging met Mick en Willem op pad. Zij gingen het ver weg zoeken, maar kwamen er misschien wel als eerste achter dat het deze dag iets minder zou worden dan gedacht. Het gewenste resultaat bleef uit al werd er uiteraard wel vis gevangen, maar de graag geziene maten kwamen er niet.

Kabeljauw, een klein heilbotje en veel lom was het motto. De hoeveelheid vis op het scherm van de fishfinder was daarentegen onvoorstelbaar. Maar ze hadden met z’n allen een ADV dag opgenomen.

Carl ging op pad met Bryan, Roy en Dennis. Hier gold hetzelfde. Vis werd zeker gevangen, voornamelijk kabeljauw, met zoals altijd vriend koolvis als sidedish, en wat roodbaarsjes. Heilbot werd geprobeerd maar het resultaat was nop!

Ard en Arjan hadden deze dag tegenover vele anderen wél een goede dag met dikke kabeljauwen en zelfs een mooie heilbot van tegen de meter. Hiermee waren zij vandaag toch wel de spekkopers.

Het overall gevoel van de dag was toch wel dat het op deze wat het weer betreft schitterende dag een zeer taaie dag was als het om de gevangen vis ging. Ach, de stemming is prima. Het is iedere dat weer genieten van het uitzicht én er wordt toch écht wel vis gevangen.

Lars, Dirk en Sjors hadden een mooie dagstart; aasvissen gevangen binnen 10 minuten en bij de eerste drift had Sjors al direct een mooie heilbot, die na 10 minuten drill helaas losschoot. En ze vingen wat gullen. Daarna viel de productie stil, buiten 6 lommen. Pas in de middag pakte Lars nog een heilbotje en vingen ze nog een paar gullen.

De familie Vollebregt had het ook zwaar, heel weinig vis, dus dat moest gecorrigeerd worden tijdens de avondsessie.

Onze Belgische groep Dedier, heeft het vandaag het beste gedaan met 3 heilbotten. En zoals ze zelf al stelden, “vandaag konden we de principes van het wrakvissen pas echt loslaten.”

 

|> LEES ALLE VERSLAGEN