We zijn op de helft! In plaats van de reguliere zes visdagen hebben we namelijk bij deze visreis voor acht visdagen kunnen zorgen en dat geeft wat ruimte om andere visserij te doen tussendoor en niet alleen maar op de heilbot te focussen.

Door Joris Nieuwenhoff

Dag 4 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl.

De groep van Martijn Dekkers heeft vandaag dan ook tussendoor eens even een platvislijntje opgetuigd en eens geprobeerd wat ‘kleine’ platten te vangen. Dat duurde welgeteld vijf minuten en toen lagen er tien scharren van het formaat ‘JOEKEL’ aan boord.

Dag 4 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl a

Deze scharren gaan het gemiddelde op de Westerschelde ver te boven. Dus dat was een mooie bonus. Daarnaast vingen ze ook nog eens drie mooie heilbotten. Prima dag voor onze Brabantse bende!

Danny.

Danny.

Jan en Nick hadden vandaag focus gelegd op kelp kabeljauw en dat is ze vanzelfsprekend weer gelukt. Ze hebben er een flink aantal gevangen. Wat kunnen die mannen vissen. Gaaf om te zien. En als klap op de vuurpijl ook nog eens vier heilbotten erbij.

Dag 4 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl b

Groep Reinten kende ook twee gelukkige heilbot vangers. Marco en Peter hadden allebei een mooi formaat heilbot kunnen omhelzen. En een hele bijzondere vangst in deze tijd van het jaar was de zeewolf van Leo. Normaal gesproken vang je die in het voorjaar als het water kouder is. Maar die gaat zeker goed smaken. Want Catch & Release is heel belangrijk maar af en toe Hook & Cook is ook helemaal niet erg.

Dag 4 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl c

Rick en Willem gingen samen op pad met Eric vandaag en Willem heeft zijn gewenste heilbot gevangen. En Rick had er al een gevangen op de eerste dag maar dat smaakte naar meer en vandaag mocht hij er een van 100 cm terugzetten. De glimlach op hun beider gezichten was fantastisch.

Henk

Henk.

Lars ging vandaag op pad met Frank en Rutger en zij hebben een prima dag gehad met veel afwisselende visserij. Ze hebben maar liefst acht soorten vis gevangen en Lars was de gelukkige met een heilbot van 134 cm aan een koolvis takel.

Jan.

Jan.

Ronald, Mark en Joost hebben ook een prima dag gehad en ook weer drie heilbotten weten te strikken. Met daarnaast nog wat bijvangst natuurlijk. Deze mannen weten ook hoe het werkt.

Johan.

Johan.

Joop en Rob hebben zich vandaag ook goed vermaakt en hebben een plek gevonden waar ze alleen maar schelvis vingen in alle maten. Nu maken zij daar zelf nooit foto’s van helaas maar ze hebben een heerlijke dag gehad.

Joris.

Joris.

Ik mocht zelf vandaag mee met John, Henk en Andre. Toch wel onderdeel van het sterrenensemble van dit heilbot festival. Ze gaan al jaren mee en zijn hier ook a vaker geweest. Dus ze weten de vis goed te vinden over het algemeen. Vandaag was dat niet heel anders want we mocht maar liefst zeven heilbotten in de boot verwelkomen. Bijzonder was dat ze allemaal op kunstaas / sandeel zijn gevangen terwijl de hele dag een of twee heerlijke koolvissen onder de boot werden aangeboden.

Lars.

Lars.

In totaal zijn er vandaag twintig heilbotten gevangen en de lijn met toenemende aantallen gevangen heilbotten zet dus vooralsnog door. Voor morgen ben ik benieuwd want door de noordelijke wind zijn we aangewezen om aan de binnenzijde van de fjord te vissen. Nu hebben we in dit gebied in alle afgelopen edities wel de grootste exemplaren maar niet de meeste exemplaren gevangen. We gaan het weer zien.

Leo.

Leo.

Marco.

Marco.

Martijn.

Martijn.

Rick Poortman.

Rick Poortman.

Roel.

Roel.

Dag 4 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl d

Dag 4 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl e

Dag 4 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl f

Dag 4 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl g

Website: www.visreis.nl.

Lees de verslagen van de eerste dagen hier:
https://beet.nl/dag-1-hart-heilbot-festival-visreis-nl/
https://beet.nl/dag-2-hart-heilbot-festival-visreis-nl/
https://beet.nl/dag-3-hart-heilbot-festival-visreis-nl/