De laatste dag van de Beet King Of Clubs werd een thriller van de bovenste plank. Minimaal 10 hoofdrolspelers streden tot werkelijk de laatste minuut op de vier sectoren van deze geweldige finale.

De leider in het klassement na drie dagen, Raymond Kivits trok het beste nummer op de sector Derrycasan. Een droom om de laatste dag op nummer 8 te mogen vissen. Ron van Oven, vierde in het klassement viste vanaf de steiger op nummer 5. De overige kanshebbers Jan Willem Plekkenpol, tweede in het klassement en Martijn Kroes, derde in het klassement trokken de nummers 6 en 5 op Connolly’s, Andre Multem op nummer drie op de Rocks en Lee Munro nummer 7 op Deeps. Genoeg hengelvernuft voor een finale op het hoogste niveau.

foto van Pierre Bronsgeest.

Voor de derde keer de zege binnenslepen. Waanzinnig!

Raymond Kivits

Natuurlijk geeft het extra druk als je op de eerste plaats staat, maar alles leek te rustig. Na een uur vissen had Raymond nog geen beet gehad! Na anderhalf uur ving hij zijn eerste visje. Iets verder op nummer 5 op de steiger zat Ron van Oven en hij wist met enige regelmaat mooie hybride en voorn te vangen. Net als Sipke Golstein die ze net iets dikker ving.

foto van Pierre Bronsgeest.

In het lijstje bijzondere vangsten. Helaas telden ze niet mee.

foto van Pierre Bronsgeest.

Plekkenpol met baars. Hij ving er vele die laatste dag.

foto van Pierre Bronsgeest.

Sipke Grolstein op de sector Derry Casan, deze sector zou hij uiteindelijk winnen.

Op Deeps visten Lee Munro en Giovanni Janssen, op deze sector was het redelijk toeven en er werd vis gevangen. Lee Munro wist een aantal mooie dikke hybriden te vangen en ook Giovanni die niet vaak met de feeder vist deed goed mee.
Op de sector the Rocks zat Andre Multem op nummer 3 en moest opboksen tegen Michel Diepstraten en John van Gastel op de nummers 2 en 1. Dat werd een geweldig gevecht, drie man met de korte stok op voorn. Het ging over en weer. Prachtig om te zien.

foto van Pierre Bronsgeest.

Ron van Oven werd tweede in de sector en derde in het eindklassement.

Op Connolly’s was het met name Jan Zekveld op nummer 2 die grove vis wist te vangen. Een grote concurrent voor zowel Plekkenpol als Kroes. Hier werd alleen met de feeder gevist op afstanden van zestig meter en meer! Plekkenpol had naar het einde de vaart er goed inzitten en ving slag over slag grote baarzen. Martijn Kroes ving ook baarzen, maar ook af en toe hybride of voorn.

De eindsprint

Met nog een half uur te vissen werd het spannend, bloednerveus werden sommigen en smeekten om een snelle aanbeet. Op de sector Deeps wist Lee Munro te winnen met 6840 gram. Goed voor een totaal van 7 punten en 18.280 gram.
De sector Derrycasen was niet de uitverkoren sector voor Raymond Kivits. Hij haalde alles uit de kast en kwam niet verder dan 1190 gram. Dat bracht hem op 6 punten en 13.870 gram. Deze sector werd uiteindelijk gewonnen door Sipke Golstein met 5690 gram, een totaal van 7 punten en 12.260 gram. Ron van Oven kanshebber op de eindoverwinning werd tweede met 5430 gram, goed voor een totaal van 6 punten 14.320 gram.

foto van Pierre Bronsgeest.

Kroes ving tijdens het eindsignaal nog een hybride, wat hem een lek gaf bij de best of seven.

Op de sector the Rocks nam Andre Multem tegen het einde een voor sprong en werd hier eerste met 9440 gram dat zijn totaal bracht op 6 punten en 20.840 gram. Alle ogen waren nu gericht op het gevecht op Connoly’s. Jan Zekveld bleef hier gestaag doorvangen en wist de sector winnend af te sluiten met 9.500 gram. Nu naar de twee kemphanen Martijn Kroes en Jan Willem Plekkenpol, naast elkaar vissend en beiden nog kans op de eindoverwinning.

foto van Pierre Bronsgeest.

Winnaar Plekkenpol met veel baars die laatste dag.

Martijn moest minimaal tweede worden, maar dat lukte niet. Hij werd vierde met 7.120 gram. Zijn totaal 8 punten en 18.470 gram. Nu naar zijn buurman Plekkenpol. De vis in het weegnet en de ruim 50 baarzen en diverse voorns en hybride deden de weegschaal uitslaan tot een gewicht van 9120 gram. Goed voor een tweede plaats in de sector en zijn totaal werd 5 punten met 16.680 gram. Genoeg voor de overall winst!

Willem Jan Plekkenpol kon het niet geloven. Voor de derde maal in het bestaan van de King of Clubs weet hij deze felbegeerde titel op zijn naam te schrijven.

foto van Pierre Bronsgeest.

Plekkenpol (links) met in het midden John Huussen van Beet en rechts Joseph Gilhooly.

Prijsuitreiking

In de prachtige zaal van het Commercial hotel in Ballinmore werden de prijzen uitgereikt, onder het genot van een drankje. De eerste 7 van het eindklassement ontvingen geldprijzen, uitgereikt door Joseph Gilhooly van Leitrim County Council.
Organisator Pierre Bronsgeest bedankte Joseph Gilhooly voor de support van Leitrim County Council, Gormac Goulding van IFI, Francis McGoldrick, Teresa Kennedy van Glenview, Laura Maloney en Fred Walsh van het Commercial hotel!

foto van Pierre Bronsgeest.

V.l.n.r. organisator Pierre Bronsgeest, Ron van Oven, Jan-Willem Plekkenpol, André Multem en John Huussen van Beet.

De top 7
1. Jan Willem Plekkenpolmet 5 punten met 16.680 gram hij ontving uit handen van Joseph Gilhooly de eerste prijs van 1500 euro, een heerlijke fles Ierse whiskey en natuurlijk even de speciale Ierse muts!
2. Andre Multem met 6 punten en 20.840 gram, hij ontving uit handen van Joseph Gilhooly een bedrag van 1200 euro.
3. Ron van Oven met 6 punten en 13.870 gram. Hij ontving een bedrag van 1000 euro eveneens uit handen van Joseph Gilhooly.
4. Raymond Kivits6 punten en 13.870 gram, hij ontving een Sensas cheque ter waarde van 1000 euro.
5. Lee Munro 7 punten en 18.280 gram, ook Lee ontving een Sensas cheque ter waarde van 1000 euro.
6. Sipke Golstein 7 punten en 12.260 gram, hij ontving ook een Sensas cheque ter waarde van 1000 euro.
7. Martijn Kroes 8 punten 18.470 gram.

Deze King of Clubs wordt mede mogelijk gemaakt door: Leitrim County CouncilSensas, BBI TravelIerland toerisme en Beet.

Lees ook: King of Clubs samenvatting dag 3.

Lees ook: King of Clubs samenvatting dag 2.

Lees ook: King of Clubs samenvatting dag 1.