Zolang je vist, kun je vangen!

We gingen er eigenlijk vanuit dat we alle regen en wind gisteren wel gehad zouden hebben. Ha! Nou niet dus. Het was vandaag gewoon nog een tikkeltje erger! Maar dan ook echt… Windkracht 5, vanuit het westen, de gehele dag! Had ik ook al gezegd dat het werkelijk de hele dag heeft geplensd? De hele nacht, de hele dag en nog steeds: het valt hier met bakken uit de hemel. We stonden dus wederom voor een uitdaging!

Door Nathalie van den Berg
Visreis.nl

Sonja, Bianca en Bianca (Vismeid) besloten om deze regenachtige dag onder andere in een overdekt winkelcentrum door te brengen in de stad Bodo.

Sonja, Bianca en Bianca (Vismeid) besloten om deze regenachtige dag onder andere in een overdekt winkelcentrum door te brengen in de stad Bodo, onder het genot van een heerlijke cappuccino en brownies! Ze hebben daar een heerlijke dag gehad: geshopt, ontdekt en beleefd! Bodo is een hele leuke plek!

Zes vrouwen trokken alle kleren aan die ze hadden meegenomen naar Noorwegen.

Ook Jet dacht vandaag, wat is er eigenlijk mis met een visrustdag? Helemaal niks! De andere zes zaten echter met lekkere vangdrang en dus zou Jet het huis voor haar zelf hebben. Lekker hoor! Warm, ontspannen, tvtje, pomtiedom.

Zolang je vist kun je vangen toch?

Zes vrouwen trokken alle kleren aan die ze hadden meegenomen naar Noorwegen en doken de boten op. Vandaag was er eigenlijk qua vissen nog minder mogelijk dan gisteren in verband met de wind, maar we moesten eruit en wie weet: Zolang je vist kun je vangen, toch?

Ergens in een baai, luwte opzoeken – die was feitelijk nergens haha – en afvissen maar!

Ergens in een baai, luwte opzoeken – die was feitelijk nergens haha – en afvissen maar! We leken wel gek maar wat een pret… Juist omdat het echt heel erg was, was het ook echt heel erg leuk!

En geloof me, de trukendoos is volledig open gegaan.

Prachtige driftjes gemaakt maar ook liggen tollen als een dolle! In de baai, nul vis. Geen stootje. En geloof me, de trukendoos is volledig open gegaan. We hebben alles gegeven!

Prachtige driftjes gemaakt maar ook liggen tollen als een dolle!

Alma, Janneke en Saskia zijn vervolgens letterlijk met hun boot in de stromingen van de Straumen blijven hangen en daar hebben ze geweldig leuk gevist! Saskia heeft vandaag de aantallen gepakt en het beste gevist! Zo is het ook haar gelukt om vandaag een mooie kabeljauw te vangen op een paternoster! Niet zo’n grote als die van Alma gister maar wederom was spektakel!

En ze had op een gegeven moment vier koolvissen tegelijk aan haar hengel hangen, terwijl ze met hun boot in een draaikolk, vlakbij de brug lagen. Alma moest de boot goed in de gaten houden en Janneke en Saskia dansten continu rondjes in de boot om alle hengels en lijnen uit elkaar te houden en die vier koolvissen te landen!

De boot leek van een afstand wel een soort draaiende dansvloer, tel daar de stralende en blije, vissende vrouwen bij op en het was alweer een visfeestje vandaag!

De boot leek van een afstand wel een soort draaiende dansvloer, tel daar de stralende en blije, vissende vrouwen bij op en het was alweer een visfeestje vandaag! Maar wel echt de aller natste aller tijden. Tot op het bot. We hebben nu net ons avondeten op en weet je, we balen zoooooo dat we morgen onze laatste visdag hebben hier! We can do this all year long!

www.visreis.nl

Bekijk ook de verslagen van de eerdere dagen:
https://www.beet.nl/dag-1-women-only-week-visreis-nl-2023/
https://www.beet.nl/dag-2-women-only-week-visreis-nl-2023/
https://www.beet.nl/dag-3-women-only-week-2023/
https://www.beet.nl/dag-4-women-only-week-visreis-nl-2023/