Vanmorgen stonden we allemaal met een dubbel gevoel op. Onze laatste dag hier. De laatste dag dat we die heerlijke vrijheid hebben, die luxe om een boot te kunnen pakken wanneer we willen, een uitzicht waar je nog steeds stil van wordt, elke dag mogen vissen als je daar zin in hebt. Velen van ons hebben hier bijna een jaar naartoe geleefd en nu is het bijna klaar…

Door Nathalie van den Berg
Visreis.nl

Vissen! De wind was nog steeds geen vriend van ons vandaag en er was ook weer een flinke bak met regen maar we moesten en zouden vissen!

Vissen! De wind was nog steeds geen vriend van ons vandaag en er was ook weer een flinke bak met regen maar we moesten en zouden vissen! We besloten naar de baai te gaan waar we dinsdag zo’n onvergetelijke dag hebben gehad. Waar we, bijna, heilbot hadden gevangen en waar we joekels van kabeljauwen en koolvissen in de boot hebben gebracht. Dat is een redelijke beschutte plek en tsja, die heilbot hè; hoe tof zou het zijn als dat ons lukt?

Om 08:00 uur doken we de boten in en gingen met volle vaart naar onze gekozen visstek.

Om 08:00 uur doken we de boten in en gingen met volle vaart naar onze gekozen visstek. Op het grotere water, waar het zo 500 meter diep is, realiseerden we ons wel dat het nog een behoorlijke golvende windbak was! We kwamen dus allemaal zeiknat op de plek aan en dat was niet van de regen, hahaha. Even bijkomen!

We waren echt een sterk team vandaag!

En daar gingen we, drie boten met daarop fanatiek vissende vrouwen die er weer vol voor gingen vandaag. Elke boot pakte een ander stukje baai, een andere diepte en elke visser had weer een andere aanpak. We waren echt een sterk team vandaag!

We belden elkaar regelmatig om te checken hoe de vangsten waren.

We belden elkaar regelmatig om te checken hoe de vangsten waren. Er werden weer koolvissen en kabeljauwen gevangen, we hadden het naar ons zin! En toen… Toen hoorde ik ineens een luid gejuich op een boot wat verderop. Het zal toch niet? Wel dus!!! Hendrikje had een heilbot gevangen! Niet waaaar!!!!

De hele baai was in rep en roer, wat een happiness!

De hele baai was in rep en roer, wat een happiness! Het was gelukt! En dit is dus het toffe, de hele groep was oprecht blij en voldaan omdat Hendrikje haar heilbot had!

Uiteraard gingen we nog lang niet naar huis. Ik zei tegen de dames in mijn boot: Waar er eentje zit… zitten er meer! Maar hoe gingen we die vangen? De ene zat met een shad, de ander met een koolvisje. Ik had ook echt alles al geprobeerd… Ik pakte vervolgens een fireball en sneed uit een koolvis een grote lap, ongeveer de helft van een zijde. Ik deed dat aan mijn haak en liet die fireball zakken. Net boven de bodem.

Daarna de dikke pret! Ook ik mocht een leuk heilbotje landen!

Vijf minuten later kwam het bekende gevoel alsof je even vastzit. Daarna de dikke pret! Ook ik mocht een leuk heilbotje landen! En guess what? Binnen tien minuten begon boot 3 te joelen op een ondieper gedeelte van de baai.. Het zal toch niet!!!! Ja dus! Hoe ontzettend tof, het was alsof alles op zijn plek viel: Ook in boot 3 is een heilbot gevangen door Bianca v.d. Kolk. Dat was nog een hele stunt want tijdens het opdraaien liep haar molen helemaal vast, dus de meiden hebben die heilbot met z’n drietjes al ‘handlijnend’ aan boord gekregen. Dat is toch dubbele punten! We hebben vandaag met zijn tienen alle drie de boten echt als team gevist en successen behaald. De heilbot, die op de bucketlist stond kan worden afgestreept!

De heilbot, die op de bucketlist stond kan worden afgestreept!

We zijn nu net terug uit het restaurant waar we heerlijk hebben gegeten en een paar borreltjes hebben gedaan. Daar was ook het moment van de prijsuitreiking. Los van de vangstprestaties waren er ook prijzen voor Grootste Lachebek van de week en voor deelnemers die van voorntjes thuis tot 90+ koolvissen in Noorwegen zijn gegaan. Een gigantische groei en ontwikkeling, in zeven dagen tijd, ongekend!

We zijn nu net terug uit het restaurant waar we heerlijk hebben gegeten en een paar borreltjes hebben gedaan.

Ik ga eerlijk zijn, er zijn vanavond ook behoorlijk wat tranen gedropt. Want, deze reis was voor een heleboel deelnemers een hele grote stap. We hebben met elkaar enorm veel meegemaakt de afgelopen week en we gaan dit nooit meer vergeten. Er zijn vriendschappen ontstaan die for ever zullen blijven en oei oei oei, wat een herinneringen! Momenten die we nooit meer zullen vergeten.

Momenten die we nooit meer zullen vergeten.

Goud gewoon! Op naar de Women Only Week in 2024!

Op naar de Women Only Week in 2024!

www.visreis.nl

Bekijk ook de verslagen van de eerdere dagen:
https://www.beet.nl/dag-1-women-only-week-visreis-nl-2023/
https://www.beet.nl/dag-2-women-only-week-visreis-nl-2023/
https://www.beet.nl/dag-3-women-only-week-2023/
https://www.beet.nl/dag-4-women-only-week-visreis-nl-2023/
https://www.beet.nl/dag-5-women-only-week-visreis-nl-2023/