Vandaag hadden we weer een goede dag want de wind speelde ons geen parten. En er werden ook redelijke aantallen heilbotten gevangen. Daarbij koos bijna iedereen er voor om in het fjord te blijven.

Door Joris Nieuwenhoff

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl a

Alex.

Het is namelijk na de eerste zes dagen wel duidelijk geworden dat de heilbotten zich in de fjord bevinden en niet er buiten. Vandaag kwamen er ook de eerste twee heilbotten met een lengte boven de 140 centimeter aan boord. Voorwaar mooie exemplaren die ook weer netjes zwemmen!

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl b

Andre.

We hebben drie Roemeense gasten erbij die vorig jaar ook al mee waren met een groepsreis. Deze drie jonge gasten zijn vandaag op sleeptouw genomen door Lars en dat hebben ze geweten.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl c

Arjan.

Christian, Liviu en Alex zijn slimme en enthousiaste jongens die goed Engels spreken. Tot op heden hadden ze nog niet enorm veel gevangen maar dat nam vandaag een andere wending. Om 09.30 stuurde Lars al een foto in de groepsapp dat de eerste heilbot een feit was, na 30 minuten een tweede en tien minuten later een derde.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl d

Casper.

Al met al hebben ze vandaag maar liefst zeven heilbotten weten te vangen en ook nog eens drie aanbeten gemist. De koning van de boot was Liviu die met een exemplaar van 142 cm op de foto mocht.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl e

Eric.

Zelf mocht ik een dag vissen met Joop en Rob. We zijn ten zuiden van het eiland Arnoya begonnen en daar hebben we drie mooie heilbotten weten te vangen gedurende de dag. Geen monsters maar zo rond de 80 tot 85 cm lang.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl f

Aan het einde van de dag zat Joop vast aan de bodem en liep de lijn langzaam af. Dus moest de lijn opgedraaid worden en het aas gecontroleerd worden. Het voelde aan als een stuk rots of een plastic zak maar er bewoog totaal niets. Maar groot was onze verbazing toe er een hele mooie zeeduivel bovenkwam. De vis was maar liefst 112 cm lang en dat is echt een bijzondere vangst op 30 meter water.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl f

Henk, Andre en John hebben vandaag twee heibotten weten te strikken, waarnaast Andre ook nog met een kabeljauw van 106 cm op de foto kon.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl g

Joost, Ronald en Mark vingen vandaag twee heilbotten waarbij de 110 cm van Ronald ook een fraai exemplaar was.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl f

Frank.

Rik en Willem hadden er vandaag ook drie net iets onder de meter en ook Frank en Rudie konden er allebei één bijschrijven. En ook Eric ving er nog een. Die was daar erg blij want hij had mooie gullen en koolvissen gevangen tot nog toe maar miste nog die ene soort. Jammer was wel dat hij later op de dag een haak in zijn vinger kreeg en naar het ziekenhuis in Tromso moest. Ondertussen hebben we begrepen dat het goed met hem gaat en dat er geen blijvende schade is aan de vinger. Hij komt morgen weer terug en sluit dan ’s avonds aan bij het afscheidsdiner.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl g

Jan.

De Brabantse benden van Martijn Dekkers zijn vanochtend op zoek gegaan naar een andere platte vriend, te weten de schol. Hiervoor hadden ze van de lokale gids een hotspot door gekregen. Na een flink aantal scharren lukte het Casper uiteindelijk om een mooie schol te vangen. Daarnaast ving ook hij vandaag een heilbot zodat iedereen deze visreis heilbot heeft gevangen en dat is toch weer een mooie mijlpaal.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl h

Joris.

Arjan was aan het einde van de dag helemaal happy want hij wilde graag zijn persoonlijke record verbeteren en dat lukte met een heilbot van 124 cm.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl i

Lars.

Groep Reinten kon ook nog heilbot bijschrijven vandaag. Twee stuks vielen hen ten deel. Ze visten op hetzelfde deel als gisteren toen ze er vijf wisten te vangen. Dus met twee was het voor hen toch enigszins tegenvallend.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl j

Leo.

En dan zijn er natuurlijk altijd nog Jan en Nick. Deze mannen hadden vandaag drie heilbotten aan boord maar daarbij was er ook nog eens een fraai exemplaar van 146 cm. Dat is op dit moment de grootste van de visreis. Maar gaat dat ook zo blijven?

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl k

Martijn.

Morgen is de laatste visdag maar het gaat ook harder waaien. Niet ideaal. Maar we gaan het meemaken. Vandaag hebben we in ieder geval 25 vissen mogen registreren. Dat is een mooi aantal.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl l

En als toetje was er vanavond nog het Noorderlicht te zien boven Skjervoy.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl m

Nick.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl n

Rick.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl o

Rob.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl p

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl q

Ronald.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl r

Ron en Joop.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl s

Rudie.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl t

The 3 amigo’s.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl u

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl v

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl w

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl w

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl x

Willem.

Dag 7 van het Hart Heilbot Festival – Visreis.nl y

Website: www.visreis.nl.

Lees de verslagen van de eerdere dagen hier:
https://beet.nl/dag-1-hart-heilbot-festival-visreis-nl/
https://beet.nl/dag-2-hart-heilbot-festival-visreis-nl/
https://beet.nl/dag-3-hart-heilbot-festival-visreis-nl/
https://beet.nl/dag-4-hart-heilbot-festival-visreis-nl/
https://beet.nl/dag-5-hart-heilbot-festival-visreis-nl/
https://beet.nl/dag-6-hart-heilbot-festival-visreis-nl/