Hoe vis je op een commercial en wat is dit voor type water? Dit water is niets meer dan visvijver met een hoge bezetting vis. De visstand is door middel van de uitzet van kleine karper, kruiskarpers en giebels tot stand gekomen. Dit soort type wateren is vanuit Engeland komen overwaaien en biedt iedere visser een goede kans op succes.

Het aantal commercials is het afgelopen decennia enorm toegenomen. Hoe pak je het hier aan, hoe vis je op een commercial? Peter Urscheler gaf middels 7 artikelen advies, we zetten de speerpunten nog eens op een rij:

TIP 1. De haak match je bij het aas en techniek

Haken voor commercials

Zeg nu zelf, als je voor een winkelschap met haken staat, kom je er dan nog uit? Welke type haak heb je voor welke vis(serij) nodig? Welk type haak voor welk type aas? Welk formaat haak en hoe bevestig je de haak aan de lijn?

LEES OOK  Welke haken heb je bij commercial vissen nodig?

TIP 2. Vaste hengel: vis in de kant en op afstand

vaste hengel karper

De stokvisserij op vijvers wordt steeds populairder. Maar de veelal grote en sterke (kruis)karpers vragen om aangepast materiaal. Wat is een goede vaste hengel? Hoe vis je met de vaste hengel? Hoe tuig je zo’n vijverhengel op en welk elastiek heb je nodig en tot slot: welke vaste hengel voor karper heb je nodig?

LEES OOK  Welke vaste hengel voor karper?

TIP 3. Method vissen: schuivend of vast systeem?

method feeder inline bead

In dit item geeft Peter Urscheler antwoord op de vraag: hoe bevestig je een method feeder? Hij laat je de 3 meest gebruikte systemen zien! Niet alle method feeders zijn hetzelfde en bevestig je op dezelfde manier op of aan de lijn. Lees ook ‘hoe vis je met een method feeder‘.

LEES OOK  Hoe bevestig je een method feeder?

TIP 4. Zo pak je het vissen met de method aan

method hengel

Eerder gaven we al antwoord op de vraag ‘hoe bevestig je een method feeder‘. In dit vervolgdeel gaan we verder in op de vraag ‘hoe vis je met de method feeder’. Hoe werkt de method , welk gewicht method heb je nodig en tot slot welk voer moet je gebruiken?

LEES OOK  Hoe vis je met de method feeder?

TIP 5. De ideale methodhengel ziet er zo uit…

De keuze van een hengel voor het vissen met de methodfeeder is niet gemakkelijk. Het aanbod is groot en alle firma’s beweren uiteraard het beste product in huis te hebben. Fanatiek commercial visser Peter Urscheler geeft zijn mening en visie over dit onderwerp!

LEES OOK  Methodfeeder hengel: waar moet je op letten?

TIP 6. Laat je pellets kleven – stap voor stap

Hoe maak je pellets klaar?

Hoe maak je pellets klaar? Leer in deze stap-voor-stap hoe je in 10 stappen harde pellets kunt laten kleven. Na afloop kun je de bewerkte pellets op een method feeder laten kleven of er een balletje voer van kneden.

LEES OOK  Hoe maak je pellets klaar?

TIP 7. Organiseer je materiaal!

onderlijn doos

Het volgende is voor veel vissers vast herkenbaar: in welke tas, vak of lade liggen mijn onderlijnen? Ah, ze zijn op… Dan maar even eentje knopen, maar waar ligt het juiste klosje onderlijn materiaal, en dat ene zakje haakjes, heb ik die niet thuis op een onlogische plek in de garage zien liggen…? Tijd voor orde: hoe organiseer je het vismateriaal?

LEES OOK  Tips & Tricks: hoe organiseer je het vismateriaal?