Hoe vis je op een commercial visvijver? Hoe vis je hier met de vaste hengel, method feeder of pellet waggler? Welk materiaal heb je nodig, en welk aas en voer moet je hier gebruiken? Wat zijn de beste commercial visvijvers van Nederland? 

Wat is een commercial visvijver?

Dit type wateren zijn niet meer dan visvijvers met een hoge bezetting vis. De visstand is door middel van de uitzet van kleine karper, kruiskarpers en giebels tot stand gekomen. Dit soort type wateren is vanuit Engeland komen overwaaien en biedt iedere visser een goede kans op succes.

Wat zijn de beste commercial visvijvers van Nederland?

Het aantal commercials is het afgelopen decennia enorm toegenomen. Maar wat zijn de beste commercial visvijvers van Nederland? Wij zetten er een aantal voor je op een rij en beschrijven tevens hoe je de visserij hier aan kunt pakken:

 

TIPS VOOR HET VISSEN MET DE METHOD FEEDER

 

Method vissen: schuivend of vast systeem?

method feeder inline bead

In dit item geeft Peter Urscheler antwoord op de vraag: hoe bevestig je een method feeder? Hij laat je de 3 meest gebruikte systemen zien! Niet alle method feeders zijn hetzelfde en bevestig je op dezelfde manier op of aan de lijn. Lees ook ‘hoe vis je met een method feeder‘.

Zo pak je het vissen met de method aan

method hengel

Eerder gaven we al antwoord op de vraag ‘hoe bevestig je een method feeder‘. In dit vervolgdeel gaan we verder in op de vraag ‘hoe vis je met de method feeder’. Hoe werkt de method , welk gewicht method heb je nodig en tot slot welk voer moet je gebruiken?

De ideale methodhengel ziet er zo uit…

De keuze van een hengel voor het vissen met de methodfeeder is niet gemakkelijk. Het aanbod is groot en alle firma’s beweren uiteraard het beste product in huis te hebben. Fanatiek commercial visser Peter Urscheler geeft zijn mening en visie over dit onderwerp! Lees hier verder…

 

TIPS VOOR HET VISSEN MET DE VASTE HENGEL

 

Tip: Vaste hengel – vis in de kant en op afstand

vaste hengel karper

De stokvisserij op vijvers wordt steeds populairder. Maar de veelal grote en sterke (kruis)karpers vragen om aangepast materiaal. Wat is een goede vaste hengel? Hoe vis je met de vaste hengel? Hoe tuig je zo’n vijverhengel op en welk elastiek heb je nodig en tot slot: welke vaste hengel voor karper heb je nodig?

Tip: kies de juiste dikte elastiek

Hoe met elastiek op karper

Om bij het vissen met de vaste hengel op karper en andere grote, sterke vissoorten te kunnen landen is elastiek onmisbaar. Wellicht vraag je jezelf af: welke dikte en sterkte elastiek heb je voor karper nodig? Hoe ziet een elastiek montage er uit? Hoe monteer je elastiek in de top? Lees in dit artikel alles over hoe met elastiek op karper te vissen.

Tip: voer geconcentreerd en zuiver met een pole cup

hoe voer je met een pole cup

Hoe vis je op een commercial met een pole cup? Leer het in dit artikel!

Een zogenaamde pole cup is in feite een klein, kunststof potje, dat je op de top van de vaste hengel klemt. Door het potje te draaien kun je aas bijvoeren. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, elk met hun unieke eigenschappen. Waar moet een pole cup aan voldoen?

TIPS VOOR HET VISSEN MET DE PELLET WAGGLER

Ieder jaargetijde kent zo haar charmes en vereist een specifieke benadering voor wat betreft techniek of tactiek. Waar de koude periode vraagt om zuinig vissen en soms veel geduld, is dat in de zomer vaak precies omgekeerd. De watertemperaturen zijn inmiddels flink opgelopen en de vissen zijn aanzienlijk actiever op zoek naar voedsel… Tijd voor de pellet waggler. Lees hier het complete artikel over de pellet waggler!

vissen met de pellet waggler

 

TIPS VOOR COMMERCIAL MATERIAAL

 

Tip: De haak match je bij het aas en techniek

Haken voor commercials

Zeg nu zelf, als je voor een winkelschap met haken staat, kom je er dan nog uit? Welke type haak heb je voor welke vis(serij) nodig? Welk type haak voor welk type aas? Welk formaat haak en hoe bevestig je de haak aan de lijn? Lees hier verder

Tip: Organiseer je materiaal!

onderlijn doos

Het volgende is voor veel vissers vast herkenbaar: in welke tas, vak of lade liggen mijn onderlijnen? Ah, ze zijn op… Dan maar even eentje knopen, maar waar ligt het juiste klosje onderlijn materiaal, en dat ene zakje haakjes, heb ik die niet thuis op een onlogische plek in de garage zien liggen…? Tijd voor orde: hoe organiseer je het vismateriaal?

 

TIPS VOOR COMMERCIAL VOER & AAS

 

Tip: Laat je pellets kleven – stap voor stap

Hoe maak je pellets klaar?

Hoe maak je pellets klaar? Leer in deze stap-voor-stap hoe je in 10 stappen harde pellets kunt laten kleven. Na afloop kun je de bewerkte pellets op een method feeder laten kleven of er een balletje voer van kneden.