Enorme meerval gevangen vanuit kajak

De vis is gehaakt, de dril kan beginnen.

Het vissen vanuit een kajak is een erg natuurlijke wijze van vissen, stil en je bent een met het oppervlak van het water. Het is nauwelijks mogelijk om op een andere wijze de vissen dichter te benaderen. Maar die stilte is snel voorbij wanneer je een gigantische meerval haakt vanuit de kajak, dan wordt het allemaal een wat instabiele ervaring.

Begin maart nam Quantum teamlid Daniel Katzoreck het initiatief om met zijn vismaat Uwe Roth een stilstaand gedeelte van een rivier te bevissen voor meerval. Met een hoog waterpeil op de Rijn zochten de twee een zijrivier op met een stabiele stroming. Het doel was om de meerval in open water te bevissen. Dit betekent geduldig de visvinder in de gaten houden en zo gauw er een veelbelovend signaal zichtbaar wordt, het aas laten zakken naar de diepte waarop het signaal zichtbaar is.

De vis verschijnt voor het eerst aan de wateroppervlakte.

Tegen 22.00 uur verscheen er een kleine echo op de monitor van de dieptemeter van Daniel. Terwijl hij echter een tros wormen naar de diepte van zeven meter af liet zakken, groeide het signaal tot een aanzienlijk formaat. Zou dit een zo gewenst lentemonster kunnen zijn?

De vis is naast de kajak naar de oever gebracht.

Hij bewoog de bundel wormen enkele keren met subtiele bewegingen van de hengeltop. Twee of drie seconden later volgde er een harde ruk aan de korte hengel. De kajak begon direct te draaien en de dril was in volle gang. Na een zenuwslopend gevecht van rond de vijftien minuten verscheen er een 2,29 meter lange meerval aan het wateroppervlak. Een dergelijke vis kan uiteraard niet op de kajak getrokken worden, reden om de vis naast de boot richting oever te brengen, gebruik makend van de meervalgreep.

Een indrukwekkende, zware vangst.

Vissen op meerval vanuit een kajak is zonder twijfel een unieke ervaring en potentieel zeer verslavend! Voor de veiligheid van de sportvisser raden we aan om hierbij een zeer stabiele viskajak te gebruiken. Daniel en Uwe gebruiken een Native Watercraft Slayer kajak voor deze visserij. Naast een geschikte boot is er voor het vissen op meerval vanuit de kajak ook speciaal materiaal noodzakelijk. Dit betekent korte hengels en werpreels waarmee je het aas snel kunt laten zakken en weer terug kunt vissen. Daniel’s meerval werd geland met een twee meter lange Black Cat V-Twist hengel en Black Cat BC² LH werpreel.

Website: www.zebco-europe.com.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer