Grote meerval geland ondanks lage watertemperatuur van 8 graden Celsius

Begin maart vertrokken visgids en Black Cat manager Stefan Seuß plus Ludwig en Max Heller naar de Po. De lente kan een zeer interessante periode zijn op de langste rivier van Italië. De periode waarin de watertemperatuur langzaam omhoog klimt naar de tien graden Celsius staat bekend als een tijd waarin de grootste meervallen actief zijn. 

In deze tijd van het jaar vist Stefan Seuß graag met kleine onderwaterdobbers (10 grams Black Cat onderwaterdobbers) die hij kort achter de aasvis op de onderlijn plaatst. Dit zorgt ervoor dat het aas juist boven de bodem op en neer pendelt, precies daar waar de prooivissen van de meerval in deze periode te vinden zijn. De aasvis zelf wordt gepresenteerd met een haarlijnsysteem omdat de ervaren sportvisser liever geen dreggen gebruikt bij het vissen op meerval.

Dril met de Black Cat boothengel en Long Ranger reel.

Op 8 maart werd er in het middelste gedeelte van de Po gevist, het water is hier ondiep met dieptes variërend van 2,5 tot 3,5 meter. Op een interessant uitziende stek ging een zandbank geleidelijk over in steenstortingen. Dergelijke plekken zijn doorgaans favoriete stekken op de rivier. Tijdens de eerste nachtelijke uren vissen kwam er nog geen aanbeet. Maar toen de volgende ochtend rond 7.00 uur op beginnen stond, sprong een van de hengels opeens bijna dubbel en de bijna vast gedraaide slip van de reel begon te krijsen. Ludwig Heller nam de hengel ter hand terwijl gids Stefan Seuß de boot zou besturen. De twee sportvissers volgden de stroomafwaarts vluchtende meerval in een 3,20 meter lange boot. En zo begon ook de dril van hun leven.

De enorme vis paste nauwelijks in de boot.

De gehaakte vis nam het duo tot bijna twee kilometer stroomafwaarts op sleeptouw, richting een obstakelrijk gedeelte met ondiep water. De meerval liet zich hier naar de bodem zakken en het kostte Ludwig Heller 25 minuten om de grote meerval naar het oppervlak te krijgen, waarna er een enorm brede kop en een zeer langgerekt lichaam te voorschijn kwam voor de boot. Stefan Seuß wist de vis in tweede instantie te landen, de vis paste nauwelijks in de boot, de vis nam de gehele ruimte binnenboord in. De ongelooflijke afmetingen van de vis kwamen pas echt duidelijk naar voren toen de vis gemeten en gewogen werd: 262 cm lang bij een gewicht van 125 kilogram (276 lb). De vangst van hun leven voor Ludwig Heller en voor visgids Stefan Seuß, het was een van de langste en zwaarste meervallen die hij in zijn carrière als visgids wist te landen.

Links Ludwig Heller, midden Max Heller en rechts visgids Stefan Seuß.


Materiaal:

Hengel: Black Cat Battle Cat Boat

Reel: Black Cat Long Ranger multiplier

Lijn: Black Cat Baitfishline 55/00

Leader: Black Cat Mono 1.2 mm

 

Camp:

Wels Camp on the Po, Heiner gezin, Revere, Italië

 

Website: www.zebco-europe.com
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer