Nederland naar WK Kustvissen in Ierland

Het Zuid-Ierse Wexford is vanaf a.s. zaterdag 12 november een week lang het decor van het Wereldkampioenschap Kustvissen voor zowel heren als dames. Volgens de Ieren zelf wordt er gevist op de allermooiste stranden van hun land. Dus, dat belooft wat!

Vanzelfsprekend en met de nodige goede resultaten op het conto, de Nederlandse heren werden in 2014 immers 3e en wonnen vorig jaar zelfs zilver in Frankrijk. Ook dit jaar is ons land van de partij met een dames- en herenteam.

Het damesteam bestaande uit Francis Danen, Susan Stuijts, Christel Verhage, Petra van de Hooge, Linda van de Velde, Clarinda van de Zande en de coaches Benny Wijnings en Corné Danen. Het herenteam, gesponsord door TronixPro, bestaande uit Remco Geuze, Remi Lindhout, Frank Peene ( individueel zilver in 2015), Ruud van Noord, Arjan Rijnberg, Marien Flipse en coach Arthur van Tienen.

Van de stranden van Wexford is bekend dat er goed platvis is te vangen zoals bot, schol en schar, maar ook tarbot, zeebaars en hondshaai. Een visserij die heel voorzichtig gezegd ons niet geheel vreemd is. Maar, wat zeker ook geldt voor de Engelsen en de thuis vissende Ieren. Eigenlijk voor alle landen met zoute stranden.

Wel hebben de weersvoorspellers het voor de komende dagen over een stevige wind recht op dit deel van de kust. In hoeverre dat een probleem zal geven, weten wij niet. Zeebaars is bijvoorbeeld een vis die dikwijls actief is in een hoge branding, terwijl platvis zich dan juist koest houdt. Tenzij in diep water wordt gevist. Een gunstige loting is daarom ook nu van belang voor individueel succes, maar nog meer voor de teams omdat het team-resultaat boven alles gaat.

Voor zover mogelijk houden wij je via onze website www.sportvisserijnederland.nl en onze facebook-pagina dagelijks op de hoogte van het WK Kustvissen en vanzelfsprekend de resultaten van de Nederlanders.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer