SNB Pike Experience 2 oktober: zeer veel variatie, prachtige prijzen en veel praktijk

Het is bijna zover, de SNB Pike Experience staat weer voor de deur. A.s. zondag 2 oktober moet je in Almere zijn bij Haddock Watersport om dit allemaal mee te maken. Hier melden we een paar van de laatste nieuwtjes.

Fishing Pro, de meest complete Vanclaes met alle opties.

Gegevens op een rij

Datum: Zondag 2 oktober a.s.

GRATIS toegang en parkeren

Open: 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Haddock Watersport, Archerpad 8-10 Almere

SNB 2e hands markt.

Veiling
Nieuw dit jaar is de SNB Veiling. Ten bate van de Snoekstudiegroep worden enkele leuke, opzienbarende ‘hebbedingetjes’ bij opbod verkocht. Wat te denken bijvoorbeeld van een der laatste handgebouwde hengels van top-hengelbouwer Cor Spinhoven. Cor gaat na tientallen jaren bouwen stoppen met zijn werk en voor de SNB stelt hij een van zijn laatste hengels beschikbaar. Een schitterende Acrobat allround spinhengel met een normale verkoopprijs van € 500,--. Een uniek verzamelstuk dus! Of bijvoorbeeld een ouderwets aasketeltje voor aasvissen en de complete verzameling van het specialistenblad Dé Roofvis vanaf nummer 1 t/m de nieuwste editie. Zorg dat je erbij bent, zo’n kans krijg je maar één keer. Goed om te weten is trouwens dat je bij de SNB ook kunt pinnen.

Oud aasvisemmertje.

Presentaties in de praktijk
Ook nieuw dit jaar is dat er praktijkdemonstraties zijn, gegeven door specialisten op hun terrein. Zo kun je demo’s verwachten over roofvisnetten, doodaas technieken, vissen in begroeid water of snoeken met de vlieg en met topwaters. Genoeg variatie dus en voor elk wat wils. De demonstraties worden direct op of aan het water gegeven en uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Alles is goed verstaanbaar via onze mobiele geluidsinstallatie.

Orka Whale, een prachtige visboot.

Veel meer op boten gebied
Dit jaar is voor het eerst een aantal boten- en bootbenodigdheden bedrijven aanwezig bij de Experience. Lund IJsselsport, Orka Boten, TTH Watersport of wat dacht je van de oer Hollandse toptrailers van Vanclaes. Je kunt het allemaal bekijken en in de meeste gevallen zijn de boten ook beschikbaar voor een proefvaart. Een unieke kans dus als je op zoek bent of wilt naar een andere visboot.

Veel demonstraties, bijvoorbeeld over topwaters.

Praktijk
Verspreid over het evenement vind je diverse enthousiaste kunstaasbouwers. Ze laten je zien hoe je een streamer, spinner, jerkbait of spinnerbait bouwt of hoe je een bestaand kunstaas van kleur kunt laten veranderen. Hoe gaaf is dat? Je eigen kunstaas! Maar je kunt ook les krijgen in het werpen met de vlieg, het werpen met een reel en er zijn allerlei presentaties van specialisten over roofvistechnieken. Natuurlijk kun je ook weer opstappen op de tientallen boten die klaar liggen om je mee het water op te nemen voor een korte vistrip.

Varen met allerlei visboten.

2e hands markt en tombola
Vergeet niet je overtollige spullen mee te brengen. We hebben zoals vanouds weer de beroemde 2e hands markt waar altijd volop interessant materiaal van eigenaar wisselt. Zo koop je voor een prikkie goed spul en kun je dingen die je niet (meer) gebruikt van de hand doen. En… er is uiteraard ook weer de wereldberoemde super-tombola die in twee delen plaatsvindt. Een trekking om 13.00 en om 16.00 uur. Hoofdprijs is dit jaar een volledig verzorgde visreis van een week naar Zweden. Alleen daarom al zou je loten kopen.

Je ziet wel, dit mag je als echte roofvis-visser niet missen. Kom dus a.s. zondag naar Haddock Watersport in Almere en beleef het mee!
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer