Vijver, sloot en plas

Populair standaardwerk compleet herzien - met gratis waterleven-app!

Op donderdag 8 juni 2017 verschijnt ‘Vijver, sloot en plas’: een complete natuurgids voor iedereen met interesse in waterorganismen, hun leefwijze en de ecologie van vijvers, sloten en plassen. Op veler verzoek is dit populaire standaardwerk nu compleet herzien en herdrukt. Naast veel algemene informatie bevat het boek praktische tips voor de aanleg van (natuurlijke) vijvers en slootaquaria, experimenten en waarnemingen. In het veldgidsgedeelte worden de soorten getoond en beschreven. Een toegankelijke, rijk geïllustreerde gids voor beginners en gevorderden.

Ook geschikt voor natuuronderwijs.

Inkijkexemplaar >>

Met gratis waterleven-app - Zoek alles eenvoudig op via je mobiele telefoon
Met de gratis app kun je via je telefoon of tablet de meest voorkomende water dieren en planten determineren. Je kunt de soortenquiz spelen om jouw of iemand anders zijn kennis te testen. De app geeft ook de mogelijkheid om door middel van een test een globale indruk te krijgen over de kwaliteit van het water.


Het uiteindelijke doel is dat Nederland haar 300.000 km slootjes herontdekt en een nieuwe generatie gefascineerd raakt door het waterleven.”

Marten Scheffer is hoogleraar Aquatische Ecologie aan Wageningen Universiteit en schreef verschillende standaardwerken. Jan Cuppen werkte aan Wageningen Universiteit en is expert op het gebied van waterwantsen, kevers en andere ongewervelden.

Titel: Vijver, sloot en plas
Auteurs: Marten Scheffer en Jan Cuppen
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: 12,5 x 21 cm, 264 p., hardcover, full cover; met gratis waterleven-app
ISBN: 9789050115353
Prijs: € 24,95
Verkrijgbaar in de boekwinkel en via www.knnvuitgeverij.nl.Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer