# Vissoort Recordhouder Lengte Gewicht Datum
1 Giebel
Carassius auratus gibelio Giebel record
Giebel record 57 cm 57 cm kg 28 mei 2021

Jessica Vis heeft haar oude giebel-record nog scherper gesteld: op 28 mei ving ze met de vliegenhengel deze kanjer van 57 cm. We vroegen haar naar het verhaal achter deze mooie vangst!

“Iets meer dan een jaar later heb ik in hetzelfde watertje weer een giebel gevangen. Meerdere van boven de 50 eigenlijk,  maar heb ook mijn eigen record verbroken! Leuk feitje..  Heb met de vlieghengel gevist met een zelf gebonden imitatie broodvlokje.

STRUINEN MET DE VLIEG

Tijdens de gesloten tijd voor roofvis vind ik het erg leuk om struinen de karpers op te zoeken. Dit jaar voor het eerst met de vlieghengel. Ik heb zelf wat ‘vliegen’ gebonden. Broodvlokimitaties en hondenbrokimitaties.

Afgelopen vrijdag was het zalig voorjaarsweer en besloot nog even een poging te wagen. De karper had echter besloten dat het een mooie dag was om te gaan paaien. Prachtig om te zien, zinloos om te gaan vissen.

SCHOOL GIEBELS

Mijn oog viel op een school giebels. Heb wat broodkorstjes gestrooid. En een kwartiertje later begonnen de kleinere vissen voorzichtig te azen. Met moeite kon ik het geduld opbrengen om nog even te wachten dat ook de grotere vissen vertrouwen hadden.

Toen was het moment daar dat ik besloot om mijn vlieg te water te laten. Daar werd vakkundig omheen gegeten en werd compleet genegeerd. Ik zag wat fraaie exemplaren net naast een leliebed. Het lukte om mijn vlieg daar net naast te werpen en zonk heel langzaam iets onder het oppervlakte.

RAAK!

En zonder enige twijfel werd hij meteen gepakt! Een leuke dril volgde en na het scheppen zag ik meteen dat dit een hele beste was. Niet verwacht dat ik nog over de 55 cm van vorig jaar heen zou komen maar deze tikte toch 57 cm aan.

Giebel record 57 cm

Meerdere giebels van boven de 50 cm gevangen maar dit was echt de kers op de taart! En dat met de vlieghengel en kunstaas!

Biologie en achtergrondinformatie giebel

Wil je meer weten over de levenscyclus van de blauwneus en andere wetenschappelijke achtergronden? Klik hier of op de onderstaande afbeelding voor meer info van Sportvisserij Nederland!

Recordhouders

# Vissoort Recordhouder Lengte Gewicht Datum
1 Giebel
Carassius auratus gibelio Giebel record
Giebel record 57 cm 57 cm kg 28 mei 2021
2 Giebel
Carassius auratus gibelio Giebel record
Jessica Vis vangt Nederlands record giebel van 55 cm 55 cm kg 8 mei 2020
3 Giebel
Carassius auratus gibelio Giebel record
Maarten Spaans vangt 51 cm giebel 51 cm kg 24 april 2018
4 Giebel
Carassius auratus gibelio Giebel record
Raymond Janssens vangt 50 cm giebel 50 cm kg 22 april 2006